StoryEditorOCM
ForumBIVŠI ŠEF HDZ-a

Tomislav Karamarko oglasio se prvi put nakon uhićenja njegove supruge Ane: "Još jedan tetar apsurda pod nazivom ‘Nađimo mu nešto‘‘

Piše JL
23. svibnja 2020. - 12:36

Vlasnica tvrtke Drimia Ana Karamarko, supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, puštena je u srijedu navečer da se brani sa slobode jer Uskok nije zatražio da joj se odredi istražni zatvor, nakon što je istog dana, zbog sumnje u gospodarske malverzacije, privedena u sklopu akcije Flajš.

Tomislav Karamarko danas se o uhićenju njegove supruge oglasio u dugačkoj objavi na Facebooku.

- Zvoni zvono. Na vratima našeg stana tri službene osobe. PNUSKOK. Traže moju suprugu. Bio je to početak još jednog, drugog po redu, teatra apsurda pod nazivom "Nađimo mu nešto!", započeo je svoje izlaganje bivši šef HDZ-a.

Karamarko ističe kako ga je dugogodišnji rad u policiji i obnašanje dužnosti u vlasti naučio da se operacije ne komentiraju, odnosno da se nikoga ne optužuje prije nego bude donesena presuda.

U postu je ponovio zbog čega se tereti njegova supruga, odnosno da je od izvjesne tvrtke kupila software i platila usluge poslovnog savjetovanja, no da su fakture neopravdane. Poručio je da optužba ne stoji i da su činjenice drugačije.

- No, kako rekoh, postupci u tijeku se ne komentiraju. Usprkos praksi koja pokazuje da je u Hrvatskoj pravda spora i nedostižna, napisao je Karamarko.

Spominje kako se po dolasku njegove supruge u ured doznaje da tamo već dežura novinar Jutarnjeg lista. Smatra da je netko dužan objasniti javnosti zašto Jutarnji dolazi u isto vrijeme kada i PNUSKOK koji provodi tajne aktivnosti.

U nastavku posta Kamarko se čudi što medije zanimaju aktivnosti isključivo trojice policajaca koji prijepodne provode u uredu Ane Karamarko, te prenose da je ona supruga Tomislava Karamarka.

- Od 38 osoba koje su osumnjičene i privedene, mediji ponavljaju samo njezino ime i prezime?! Ostalih 37 ne, nipošto. Vjerojatno zbog zaštite privatnosti i onemogućavanja javnog sramoćenja. Na taj standard obitelj Karamarko očito nema pravo. O logici vremena ovih zbivanja, kao i intenzitetu medijskog tretmana, zaključite sami, piše.

Tomislav Karamarko potom spominje izbore na kojima je on 'navodno negdje nekakav kandidat'.

Ističe kako sve ovo frapantno podsjeća na 2016., kad je dao ostavku na dužnost predsjednika HDZ-a, a nakon što je MOST, kako je napisao, infantilnim postupcima srušio Vladu RH, prije toga optuživši Karamarka da je u sukobu interesa.

- I tada je javnost medijski bombardirana tvrtkom moje supruge i montiranim okolnostima oko iste. Toliko jadno i prozirno da nije vrijedno podsjećanja. No, ipak, treba spomenuti slučaj INA-MOL i sjetiti se kako sam predlagao da se, u dogovoru s mađarskom stranom, povučemo iz arbitražnog postupka i izbjegnemo mogućnost poraza, a time i gubitka nekoliko milijardi kuna. MOST je, naravno, bio protiv jer, kako rekoše, "brifirani" su da dobro stojimo u postupku. Mene su optužili da izdajnički branim mađarske interese. Arbitražu smo izgubili. Dakle, htio sam zaštititi hrvatske interese. Čije interese je branio MOST? Je li itko ikada tražio njihovu odgovornost? Možda mediji? Ni spomena šteti koju je MOST učinio Hrvatskoj. A milijarde kuna su bile u pitanju. Naše, hrvatske milijarde. Gdje su tih dana bili reporteri i snimatelji, naslovnice koje vrište o nevjerojatnoj šteti koju je MOST prouzročio svima nama? Ali treba definirati meritum i nositelja problema! A to sam ja, moja ideološka struktura i politike za koje sam se zauzimao i pokušavao ih realizirati, gnjevno je napisao Karamarko.

Podsjetimo, upravo zbog suprugine tvrtke "Drimia", odnosno njene suradnje s MOL-ovim konzultantom Jozom Petrovićem Tomislav Karamarko je 2016. otišao s dužnosti prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a.

08. svibanj 2024 08:14