StoryEditorOCM
ForumVIDEO: BOLNO ZA GLEDATI

Toreadora bik iznenadio naglom promjenom smjera i nabo ga u testise, golim rukama je zaustavljao krvarenje

Piše 100POSTO.HR
22. studenog 2017. - 22:16
bik

Luis David Adame nije ni prvi ni zadnji toreador koji je nastradao u borbi s bikovima, ili ako hoćete, koji je dobio što je zaslužio, ali on je specifičan prema tome što ga je na festivalu u meksičkom Queretarubik rogom nabo u - testise.

Adame je činio ono što toreadori inače čine, provocirao je bika crvenom krpom, ali kad ju je izmaknuo, bik ga je iznenadio, naglo promijenio smjer i rogom ga zakačio direktno u međunožje, podignuo ga i bacio.

Zbog adrenalina Adame vjerojatno u prvom trenutku nije ni osjetio bol u tolikoj mjeri jer se u jednom pokretu ostao na noge i pobjegao, ali kad je valjda shvatio što mu se dogodilo, rukom je prekrio ozlijeđene dijelove kako bi zaustavio krvarenje dok su ga nosili kako bi dobio liječničku pomoć.

Međutim, čini se da se dobro oporavlja, budući da je nakon incidenta na Twitteru objavio mirnu fotografiju s bikom i jednu koja je snimljena tijekom incidenta te napisao:

"Opuštena borba s bikovima u Queretaru, a onda je uslijedila izdaja koja te natjera da letiš i preokrene ti svijet, ali ništa se ne može usporediti s osjećajem kad navijači viču 'torero'! Vidimo se uskoro", poručio je toreador ranjena ponosa.

View image on TwitterView image on Twitter

Luis David@LuisDavidAdame

Toreando relajado y entregado en Querétaro, después viene alguna traición que te hace volar y ponerte el mundo de cabeza, pero cuando la afición grita “torero” no se compara con nada!! Pronto nos vemos...

U rujnu su dva toreadora stradala u Sevilli, a jedan od njih završio je s 12-centimetarskom rasjeklinom ispod pazuha i oštećenom venom.

Nije da ih žalimo, pogotovo zbog običaja da se pobijeđenom biku odreže uho kao trofej i zato što se bikove koji ozlijede toreadora uglavnom ubija. Ali Adameovu nesreću zaista je bilo bolno gledati...

25. travanj 2024 22:45