StoryEditorOCM
ForumUŽAS U ŠPANJOLSKOJ

Tragičan niz: 7-godišnjakinja preminula u bolnici nakon što su je našli na dnu bazena, zabilježena još četiri slučaja utapanja. Svi imaju nešto zajedničko

Piše PSD
23. lipnja 2022. - 21:12
Irska sedmogodišnjakinja preminula je u bolnici dva dana nakon što su je spasitelji izvukli sa dna hotelskoga bazena (ilustracija)Jaime Reina/AFP

S dolaskom ljeta i godišnjih odmora dolazi do stradavanja vezanih za te aktivnosti, bilo u moru, rijekama ili bazenima. Nažalost, stradavaju i mala djeca.

Tako je u srijedu popodne u bolnici "Son Espases" na Mallorci preminula irska sedmogodišnjakinja koja je prije dva dana izvučena iz hotelskog bazena nakon što su je spasitelji primijetili kako nepomično leži na dnu bazena. "Napravili su joj CPR nakon što su je izvukli iz vode jer je doživjela zastoj srca", rekla je glasnogovornica regionalnog vladinog koordinacijskog centra za hitne slučajeve. Nažalost djevojčici nije bilo spasa, piše Mail Online.

image

Hotelski bazen na Mallorci bio je fatalan i za jednoga šestogodišnjaka (ilustracija)

Jaime Reina/AFP

Tragični slučaj utopljene mlade Irkinje nažalost nije jedini koji se veže za stradanje Iraca i Britanaca proteklih 40 dana u Španjolskoj. Točno 5. lipnja u bolnici je preminuo šestogodišnji Irac Corey Aughey, koji je također pao u hotelski bazen u ljetovalištu Sa Coma na Mallorci.

U bazenu u kući roditelja u selu Aigues u blizini španjolskoga grada Benidorma 25. svibnja preminuo je i 19-mjesečni dječak Freddie Joseph Briggs, također nakon nesreće na bazenu.

image

Čak pet osoba utopilo se u blizini španjolskoga grada Benidorma

Jose Jordan/AFP

Bivši mornar Kraljevske mornarice Paul Lebihan 9. svibnja u blizini istoga mjesta utopio se u rijeci u pokušaju spašavanja svoga psa. U istoj rijeci u proteklih 30 dana utopile su se još tri osobe.

Britanski turist, star 23 godine, poginuo je u ranim satima 7. lipnja nakon pada s replike topa ispred crkve u Sitgesu, južno od Barcelone, piše Mail Online.

Nadamo se da je ovim konačno zaključen nevjerojatni tragični niz stradavanja Iraca i Britanaca u Španjolskoj. Ne samo za ovu godinu, nego i puno duže. Nesreća je bilo više nego dovoljno.

image

Palma de Mallorca bilježi nevjerojatni tragični niz utapljanja

AFP
24. travanj 2024 05:30