StoryEditorOCM
ForumDA NE BI BILO ZBRKE

Trebate Covid putovnicu? Onda vam je Hrvatski zavod za javno zdravstvo kriva adresa. Evo kako možete do potvrde bez koje nećete moći putovati...

Piše Hina
1. lipnja 2021. - 16:48

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u utorak da se COVID potvrda ne može zatražiti kod njih, već isključivo putem sustava eGrađani ili u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

"Domaći mediji prenijeli su netočnu informaciju kako je navedenu potvrdu moguće dobiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ). Ovim putem obavještavamo javnost kako je EU digitalnu COVID potvrdu moguće zatražiti isključivo putem sustava eGrađani i u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)”, navodi se u priopćenju HZJZ-a.

U Hrvatskoj je od danas moguće dobiti digitalnu COVID potvrdu, koja vrijedi za putovanja unutar članica Europske unije, a detaljne upute kako zatražiti i dobiti tu potvrdu, nalaze se na ovdje.  

Iz HZJZ-a ističu da tehničke upite oko izdavanja potvrda građani mogu uputiti Ministarstvu zdravstva ili HZZO-u. Dodaju da se podaci o provedenim cijepljenjima mogu provjeriti Portalu zdravlja u izborniku COVID-19. 

"U slučaju dobivanja poruke ‘Potrebno je urediti podatke o cijepljenju’, najbolje je obratiti se u ustanovu u kojoj je osoba cijepljena radi ispravka podataka ili izabranom liječniku obiteljske medicine u slučaju da je potreban unos podataka", poručili su iz HZJZ-a.

28. travanj 2024 09:44