StoryEditorOCM
ForumSVAKA ČAST

Trgovački lanac svim radnicima ponovno diže plaće za 10 posto, a rad nedjeljom ukinuli su još prije tri godine

Piše Vijesti SD
27. kolovoza 2023. - 15:08

Poznati trgovački lanac povećao je plaće svim svojim zaposlenicima za 10 posto.

Kako su potvrdili u križevačkom divu KTC-u, od 1. srpnja ove godine plaće se povećavaju za 10 posto. Plaće radnika povećavane su sustavno i redovito u protekle tri godine, javlja Danica.hr.

S novim povećanjem KTC će za plaće svojih zaposlenika ove godine izdvojiti oko 4,3 milijuna eura više, a u protekle tri godine ukupno povećanje iznosilo je 7,5 milijuna eura. Lani su ukupni troškovi svih zaposlenih iznosili oko 20,3 milijuna eura.

Prema podacima Financijske agencije, u protekle tri godine KTC je povećao prosječnu neto plaću svih zaposlenih za više od 30 posto. Tijekom prošle godine ona je iznosila 935 eura neto, a ove će godine, s novim povećanjem, vjerojatno biti veća od 1000 eura.

Ukinuli rad nedjeljom

U četiri godine, dakle, križevačka je kompanija neto plaće zaposlenika podigla u prosjeku za više od 40 posto, izračunali smo na temelju podataka Financijske agencije.

KTC je jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji je još početkom 2020. godine ukinuo rad nedjeljom, na opće oduševljenje radnika. Lani su im prihodi iznosili1,88 milijardi kuna, dobit 54 milijuna kuna, a zaposlenih je ukupno oko 1570.

Nakon ukidanja rada nedjeljom, KTC je u tri godine prihode povećao za 18 posto, profit za 47 posto te imaju oko 80 radnika više. Tvrtka ima i lanac ugostiteljskih objekata koji nije otpuštao radnike ni kad su ti lokali zbog lockdowna bili zatvoreni.

Križevački KTC danas ima 32 robna centra i prodavanice, 24 ugostiteljska objekta (restorani i kafići), 16 benzinskih postaja, 21 poljoljekarnu i vlastite plastenike s proizvodnjom povrća.

19. veljača 2024 19:15