StoryEditorOCM
ForumPRIJETI MU I ZATVOR

Triput mjesečno krao u Lidla, i baš svaki put bi ga uhvatili! Nenad zvan Roki (58) sigurno je najnespretniji lopov na kugli zemaljskoj

Piše Vijesti SD
9. travnja 2023. - 19:08

Nenad zvan Roki (58) mogao bi završiti u zatvoru nakon čak 28 neuspjelih pokušaja krađa u Lidlovim dućanima u Zagrebu.

Optužnica protiv njega postala je pravomoćna pa se Rokiju sudi za izrazitu upornost u počinjenju kaznenih djela, zbog kojih mu prijeti sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora, kako smo ranije bili objavili. Nije ukrao ništa, uvijek je pokušao izaći s robom male vrijednosti, ali čini se da mu zatvor ne gine, piše Danica.hr.

Tijekom istrage Nenad nije želio iznositi svoju obranu, već se branio šutnjom. No, sud je u postupku utvrdio kako je Roki nezaposlen, sa završenom osnovnom školom, neoženjen, otac jednog djeteta i osuđivan.

Roki je vjerojatno najnespretniji lopov na svijetu jer je u deset mjeseci čak 28 puta pokušao ukrasti stvari iz Lidla i baš svaki je put bio otkriven. Zaustavili su ga zaštitari i oduzeli mu otuđeni proizvod, ali je uvijek pušten zbog male vrijednosti stvari.

Krao je u tri Lidlova supermarketa u Zagrebu. U prosjeku svaki mjesec triput. Svaki, ali baš svaki put otkrili su ga Lidlovi zaštitari, odveli u posebnu prostoriju i oduzeli ukradene stvari.

Najviše je krao Cedevitu, Franck kavu i Vegetu, ponekad Karlovačko pivo, Nutellu, Milka čokoladu, pecivo i salamu.

Zaštitari su svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavali policiju. No, oni nisu izlazili na teren jer su ukradeni artikli uvijek bili male vrijednosti. Ukupno je u deset mjeseci pokušao ukrasti robu vrijednu oko 584 eura (4400 kuna): u prosjeku oko 21 euro po svakoj krađi.

Ipak, nakon 28. neuspjelog pokušaja, Lidl je odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv njega zbog jednog produženog kaznenog djela i ukupne štete od 584 eura. Dokaže li mu se krivnja, morat će sedam mjeseci u zatvor.

Inače, društvenim mrežama od subote kruži neobična fotografija snimljena u Lidlu u Zagrebu. Na njoj se vidi pecivo u koje je netko vjerojatno zagrizao, pojeo komadić te ostavio natrag na policu.

Onaj tko je to učinio zaboravlja da su ga snimile Lidlove sigurnosne kamere i da je njegov lik vjerojatno isprintan na papir i zalijepljen u prostoriji za nadzor u kojoj tijekom cijelog radnog vremena zaštitari budno motre na snimke svih kamera, piše Danica.hr.

24. travanj 2024 17:08