StoryEditorOCM
ForumBEZ CILJA

TV istup koji je šokirao Ruse, u studiju nakon ovoga zanijemili: ‘Što mi planiramo, osvojiti Bruxelles? Natjerati zapadne delegate da ovdje dođu?‘

Piše PSD
6. studenog 2022. - 16:49

Andrej Sidorov, zamjenik dekana za svjetsku politiku na Moskovskom sveučilištu i jedan od vodećih propagandista politike Vladimira Putina, kritizirao je tijekom nastupa na državnoj televiziji rat u Ukrajini zbog nedorečenih ciljeva. To tvrdi Julia Davis, kolumnistica portala The Daily Beast, koja je na svojem Twitteru podijelila prevedeni video Sidorovljeva nastupa.

- Što trenutno perciramo kao pobjedu? Oslobađanje Luganska i Donjecka te pripajanje dvije nove regije. Je li to pobjeda? Od čega se ona sastoji? Ranije je to bilo demilitarizacija Ukrajine i osvajanje Kijeva, kao kad smo osvojili Berlin, to je bila značajna pobjeda nakon koje je uslijedila denacifikacija. No, trenutno nemamo takav cilj - kritizirao je Sidorov, inače ista osoba koja je u listopadu zazivala udare na ukrajinske civile kako bi ih se psihički slomilo, piše Jutarnji.

Nastavio je potom propitivati značenje pobjeda i konstatirajući: "Planiramo li osvojiti Bruxelles i natjerati zapadne delegate da ovdje dođu za svojim zahtjevima. No, ne mislim da će im to dozvoliti njihovi drugovi koji su u Washingtonu."

- Predlažeš li da osvojimo Washigton? - upitao je Sidorova drugi sudionik emisije, na što je on odgovorio da to ne bi značilo rusku pobjedu jer bi tada uništili pola svijeta.

- Trebamo postaviti naše ciljeve - nastavio je s komentarima zamjenik dekana. Dodao je kako nije očekivao takvo zajedništvo zapada te istaknuo namjere Kine i SAD-a da ubrzaju svoj ekonomski rast. Sidorov smatra da to treba učiniti i Rusija.

- Trumpov dolazak na vlast nam je omogućio predah. Stisnuo je pauzu i dao nam vremena da se pripremimo. Da je Hillary Clinton pobjedila na izborima sve bi počelo ranije. Pritisak bi bio veći. Tu su oni pogriješili sa sankcijama jer su mislili da nam je ekonomija u stanju iz 2016. godine - zaključio je Andrej Sidorov.

18. travanj 2024 10:42