StoryEditorOCM
Forum"PELAGOS" NA SVEČANOSTI U ZAGREBU

Tvrtka generala Ante Gotovine primljena u Hrvatsko-izraelski poslovni klub, na priznanju zahvalio njegov sin

Piše SD
6. prosinca 2019. - 15:06
Prof.dr. Dragan Primorac, predstavnici tvrtke Pelagos Net Farmad.o.o. za marikulturu i trgovinu g. Ante Gotovina i g. Vice Mandić, veleposlanik Ilan Mor, doc.dr. Saša Missoni12330266

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u nazočnosti više od 350 uzvanika održano je tradicionalno okupljanje u organizaciji Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba i Veleposlanstva države Izrael.

Među uzvanicima su bili dr.sc. Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova RH, Marko Pavić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, brojni saborski zastupnici, župani i gradonačelnici, veleposlanik SAD-a Robert Kohorst, veleposlanica Japana Misako Kaji, veleposlanica Australije Elizabeth Petrovic, veleposlanik Kraljevine Danske Christian Thorning, veleposlanik Španjolske Alonso Dezcallar, veleposlanik Koreje Dong Chan Kim, veleposlanica Bugarske Genka Georgieva, te predstavnici veleposlanstava Njemačke, Irske i Italije, prof.dr. Damir Boras rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr. Vlado Guberac rektor Sveučilišta u Osijeku, Prof.dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog Sveučilišta, dr.sc. Gojko Ostojić vlasnik Sveučilišta Libertas, Branko Roglić predsjednik Nadzornog odbora Orbico grupe, Dinko Lucić  predsjednik uprave PBZ-a, i niz drugih vodećih gospodarstvenika, proslavljenih sportaša, znanstvenika...

Nazočne su pozdravili počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba  doc.dr. Saša Missoni te veleposlanik države Izrael u Hrvatskoj Njegova Ekscelencija Ilan Mor.
  U svom govoru prof. dr. Dragan Primorac je najavio „povijesni“ odlazak stotinjak predstavnika vodećih hrvatskih gospodarstvenika u Izrael tijekom sljedeće godine, u organizaciji Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, Hrvatske gospodarske komore, Veleposlanstva države Izrael u Republici Hrvatskoj te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Izraelu, s ciljem intenziviranja suradnje hrvatskog i izraelskog gospodarstva.

Primorac je istaknuo da Izrael živi inovacije već dugi niz godina, a to je smjer u kojem želi ići i Hrvatska:

„Površinom je Izrael tri puta manji od nas, ali mu je BDP duplo veći. Izrael ima sedam puta više navodnjavanih površina, iako Hrvatska ima 90 puta više vodnih resursa. Izrael je treća država  u svijetu prema broju registriranih patenata i taj koncept rada i razmišljanja Hrvatska mora prihvatiti. Nastojimo intenzivirati suradnju na svim mogućim razinama jer naše dvije države već danas djeluju kao pravi strateški partneri“.

Primorac je istaknuo da “Izrael i Hrvatska su države čiji partnerski odnos i prijateljstvo predstavljaju primjer u svijetu, no jedna karika nedostaje i sad je pravi trenutak da se konačno napravi značajan iskorak i u gospodarstvenoj suradnji”
  Veleposlanik Ilan Mor tijekom svoga obraćanja je istaknuo golem pomak koji su Republika Hrvatska i Izrael napravili u suradnji na svim područjima te naglasio da je slijedeći nužni iskorak upravo intenziviranje gospodarstvene suradnje.

„Budućnost pripada onima koji inoviraju, to je jedini način da stalno dodajete vrijednost svojim proizvodima i budete konkurentni u globalnoj ekonomiji. Ideje naših ljudi pomoću novih tehnologija pretvaramo u komercijalne proizvode“, rekao je Mor, dodavši kako trenutno imaju preko 6.600 start-up tvrtki. Naglasio je da se uspjeh i posebnost Izraela temelji na obrani, istraživanju i razvoju, kulturi znanja, ljudskom potencijalu i geostrateškom položaju.
  Predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog Kluba doc. dr. Saša Missoni se zahvalio svim članovima na dosadašnjoj potpori te istaknuo ulogu Kluba u permanentnom povezivanju Izraela i Hrvatske. „Izrael je dokaz da je ulaganje u kvalitetno obrazovanje isplativo i jedino što je dugoročno održivo. Naša suradnja mora biti bolja ne samo na gospodarskoj nego i na sveučilišnoj razini jer uspjesi u gospodarstvu proizlaze iz znanja“, istaknuo je Missoni.
  Zbog izvrsnosti u radu i višegodišnje suradnje, u članstvo Hrvatsko-izraelskog poslovnog Kluba primljeni su: Pelagos Net Farma d.o.o. za marikulturu i trgovinu, Gajski, Grlić, Prka i Partneri, odvjetničko društvo d.o.o. te Opereta d.o.o. za promet nekretninama.
  U ime Pelagos Net Farma d.o.o. za marikulturu i trgovinu na primanju u članstvo Kluba zahvalio se Ante Gotovina mlađi, sin hrvatskog generala Ante Gotovine, čija tvrtka već godinama pokazuje zavidno poslovanje izvan granice Hrvatske, dok se u ime odvjetničkog društva Gajski, Grlić, Prka i Partneri zahvalio g. Elias Ernst, a u ime Opereta d.o.o. za promet nekretnina mag. Borislav Vujović. Svi su istaknuli kako članstvo u Klubu vide kao čast, ali i veliku priliku za iskorak i suradnju s izraelskim gospodarstvenicima.
   

Značajni doprinos podizanju odnosa Hrvatske i Izraela na najvišu moguću razinu

Hrvatsko-izraelski poslovni klub (www.cibc.hr), osnovan je 2010. godine na inicijativu prof.dr. Dragana Primorca, tijekom službenog posjeta predsjednika Izraela Shimona Peresa Hrvatskoj.

Klub predstavlja organizaciju hrvatskih i izraelskih tvrtki i pojedinaca usmjerenu ka jačanju i promicanju poslovnih odnosa, znanstvene i sportske suradnje kao i investicijskih ulaganja u obje države. Hrvatsko-izraelski poslovni klub surađuje s brojnim partnerskim institucijama poput Izraelsko-američke trgovačke i industrijske komore, Hrvatske gospodarske komore itd. i značajno je doprinio u podizanju odnosa Hrvatske i Izraela na najvišu moguću razinu.

03. lipanj 2023 23:22