StoryEditorOCM
ForumLUDNICA U GRADU

U Dohi razvijena dvjesto metara duga hrvatska zastava, pogledajte video i fotogaleriju

Piše F.Vulas
23. studenog 2022. - 09:16

Dvjesto metara duga hrvatska zastava razvijena je u centru Dohe. Na glavnoj gradskoj tržnici/šetnici Souq Waqifu hrvatski navijači razvili su 100 kilograma tešku zastavu koju su donijeli iz Crikvenice.

Zastava koja već 20 godina putuje za hrvatskom reprezentacijom bila je atrakcija i u Dohi. Prolaznici, navijači drugih reprezentacija ostali su u čudu kada su negdje oko 9 sati po lokalnom, sedam po hrvatskom vremenu, ludi Hrvati napravili show u centru grada.

Organizirali su se navijači, okupili u velikom broju iako hrvatskih navijača u Kataru nema mnogo. Nekoliko stotina navijača Hrvatske mahalo je zastavom, pjevalo... Morali su to napraviti u ranim jutarnjim satima jer je rano zakazan i početak susreta, već u 13 sati po lokalnom vremenu. Prvotno je bilo zamišljeno da se to napravi još u utorak, ali je prvo zapela zastava na carini, potom se danas ujutro malo kasnilo, ali sve je na koncu uspjelo.

- Moja domovinaaa... - orilo se Dohom.

- Bježite ljudi, bježite iz gradaaaa... - pjevala se najveće hrvatska navijačka uspješnica.

- Donijeli smo najveću navijačku zastavu. Bilo je dosta naporno. Imali smo problema na carini, ali na kraju je sve prošlo u redu, „dopeljali” smo je u centar Dohe da damo podršku našim igračima i našoj reprezentaciji. Pratit ćemo ih do finala. Nadamo se da ćemo podignuti pehar, da svi zajedno odemo sretni kući. Pozdrav cijeloj Hrvatskoj i Crikvenici - rekao nam je Bruno Dobrinić iz Crikvenice, koji je uz Dadu Čora jedan od glavnih organizatora ovih akcija.

A onda su navijači zastavu ponovno skupili, i na kolicima vozili do kilometar udaljenog vozila. Potom su svi zajedno, hrvatski i marokanski navijači ušli u autobuse koji su ih vozili prema stadionu Al Bayt u Al Khoru, svatko je na putu pjevao svoje pjesme, ali ni najmanjih trzavica nije bilo.

23. travanj 2024 20:22