StoryEditorOCM
ForumJEZA U NEBODERU

U eksploziji u Njemačkoj ranjeno 12 policajaca i vatrogasaca - napadač je uhićen, a u stanu nađena mrtva žena

Piše VIJESTI SD
11. svibnja 2023. - 17:02

Policija je uhitila vlasnika stana u neboderu u Ratingenu na zapadu Njemačke, u kojem je danas odjeknula eksplozija u kojoj je ozlijeđeno 12 vatrogasaca i policajaca. 

Specijalci su upali u stan i uhitili 60-godišnjeg muškarca, potvrdila je policijska glasnogovornica. Muškarac je ozlijeđen, iako nije jasno je li do ozljede došlo prilikom uhićena ili ranije eksplozije u stanu.

U stanu je nađeno i mrtvo tijelo žene. 

Novinar Bilda objavio je više snimki s lica mjesta. 

image
Roberto Pfeil/Afp
image
David Young/Dpa Picture-alliance Via Afp
image
David Young/Dpa Picture-alliance Via Afp
image
Rolf Vennenbernd/Dpa Picture-alliance Via Afp
image
David Young/Dpa Picture-alliance Via Afp
image
David Young/Dpa Picture-alliance Via Afp

Njemački RTL objavio je kratki sažetak krize u Ratingenu. Kako navode, predstavnik stanara je jutros oko 10 sati pozvao policiju. Jedan poštanski sandučić bio je toliko pretrpan da je iz njega počela ispadati pošta. Predstavnik stanara zabrinuo se da se nešto možda dogodilo stanarima na koje je registriran sandučić (u stanu su registrirani majka i sin).

Na lice mjesta, u neboder u Berlinskoj ulici, uskoro su stigli vatrogasci i policija. Trebalo se raditi o rutinskoj operaciji. No nejasno je što se potom dogodilo. Kako je rekao regionalni ministar unutarnjih poslova Herber Reul, sin je aktivirao zapaljivi uređaj u stanu, što je izazvalo eksploziju u kojoj je ozlijeđeno 12 policajaca i vatrogasaca.

Novinar Bilda Andreas Wegener navodi kako policijski snajperisti napuštaju svoje pozicije te kako su napadači savladani. Navodi kako su na licu mjesta i kola hitne pomoći - javlja Index.  

Njemački regionalni ministar unutarnjih poslova Herber Reul rekao je kako uhićeni muškarac, kojeg se sumnjiči za napad na vatrogasce i policajce, "mentalno spada u okruženje teoretičara zavjere koji niječu koronavirus".

RTL navodi kako je uhićeni muškarac prebačen u bolnicu te je teško ozlijeđen.

18. travanj 2024 08:00