StoryEditor
ForumPRIVEDENI HULIGANI

U Hercegovini se sukobili navijača Dinama i Širokog Brijega, policija uhitila 22 pripadnika Bad Blue Boysa i spriječila veći incident

Piše Hina
13. rujna 2020. - 14:58

Policijske snage Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) spriječile su u subotu navečer u Širokom Brijegu sukob navijačkih skupina Dinama i Širokog Brijega te su uhitili 22 huligana, pripadnika Bad Blue Boysa od kojih je 19 nakon podnesenih prijava prepraćeno do granice s Hrvatskom.

Kako su u nedjelju izvijestili iz MUP-a ŽZH-a, brzom intervencijom sinoć oko 22.10 sati spriječen je incident većih razmjera budući se na lokalitetu Brijeg okupila veća skupina nepoznatih osoba s kapuljačama na glavama.

Po policijskim navodima postojala su saznanja da se radi o navijačima GNK Dinamo, pripadnicima navijačke skupine „Bad Blue Boys“, koji su došli u Široki Brijeg s namjerom da izazovu fizički sukob s navijačima NK Široki Brijeg, pripadnicima navijačke skupine „Škripari“.

Na lice mjesta upućen je veći broj pripadnika policije, među kojima je bila i postrojba Specijalne policije MUP-a ŽZH koji su tamo zatekli veću skupinu mlađih muškaraca s drvenim letvama i kamenjem u rukama. Policija im je izdala zapovijed da odbace predmete nakon čega je dio navijača pobjegao u obližnju šumu.

Policija je privela 22 osobe, od kojih 19 državljana Republike Hrvatske i tri BiH.

Uručeni su im prekršajni nalozi zbog remećenja javnog reda i mira. Izrečena im je kazna od 200 eura koje su odmah i platili, nakon čega su državljani Republike Hrvatske u pratnji policije prepraćeni do graničnog prijelaza s RH u mjestu Gorica, dok su bosanskohercegovački državljani pušteni na slobodu.

Policija nastavlja poduzimati mjere s ciljem identificiranja i sankcioniranja ostalih počinitelja ovoga izgreda.
 

14. kolovoz 2022 20:50