StoryEditorOCM
ForumŠTO SE KRIJE IZA OGLASA ZA MASAŽU

U Hrvatskoj u roku od pet minuta možete pronaći prostitutku. Oralni seks se plaća već od 200, a sve zajedno 500 kuna

Piše 100posto
29. svibnja 2019. - 13:06
prost.JPG

 

Prostitucija je u Hrvatskoj, podrazumijeva se, ilegalna. To što je izvan zakona ne znači da je i nedostupna. Naprotiv, uz samo nekoliko klikova mišem i par poziva telefonom, ona postaje dostupna da dostupnija ne može biti. Dovoljno je otići na stranice najpoznatijih oglasnika i pod krinkom 'masaže' ili 'druženja' – s tim da su neki oglasi daleko direktniji – može se pronaći 'djevojku za jednu noć'. Dobro, ovo 'jedna noć' tek je fraza, tarife se ovdje broje – doznat ćemo ubrzo - u 30-minutnim 'seansama' - piše 100posto.

Uz oglase se objavljuju i prateće fotografije na kojima su 'odrezana' lica

"Radim sve vrste masaža isključivo za vrlo galantnu gospodu!"; "Ja sam Klara, imam 20 godina i pružam fenomenalne masaže cijelog tijela. Uz to radim i body to body. Javi se"; "Nova sexy maserka Sindi 23 god, vitka, prekrasna, manekenske građe, prekrasnih grudi, prčaste čvrste guze, nježnog dodira i osmijeha, nudi opuštajuće i tajlandske masaže u ugodnom i opuštajućem ambijentu"; "Pružam masažu cijelog tijela, dodatna masaža prostate"... Ovo su samo neke od poruka koje pozivaju Hrvate na ilegalni užitak.

Drugi oglasi, kao što smo napomenuli, ni ne zamaraju se skrivanjem iza masaže. "Dođi i opusti se u ugodnom prostoru s vrhunskom curom i neka ti bude nezaboravno", "Zgodna i vrckava brineta, 19 godina. Navrati da te učinim zadovoljnim", primjeri su ovih drugih oglasa, a neki su si dali truda pa su se čak dali u slaganje stihova: "Predaj se u sigurne ruke da izbrišu tvoje probleme i muke", kaže.

Uz svaki oglas tu su i prateće fotografije polugolih žena, obavezno odjevenih u sexy-krpice cenzuriranih lica ili na fotografijama koje lice ne otkrivaju. Zato u svaku 'ponudu' stoji i pojašnjenje.

"Sve slike moje!"

Primili smo se telefona kako bi doznali kako stvari funkcioniraju. Malo upornosti ipak treba, neki brojevi su isključeni, na druge se ne javlja nitko, no manje od pet minuta je bilo potrebno da čujemo glas s druge strane.

"Molim?", kaže mi ženski glas, po procjeni riječ je o djevojci u srednjim 20-im godinama.

"Zovem radi oglasa, masaža", nisam ni izustio rečenicu do kraja, a već mi je – kao iz rafala – sasula cjenik.

"Masaža vam je s 'ručnim' pola sata 300, body-to-body je 400 kuna", spremno odgovara.

Na pitanje kako izgleda, kao da je iznenađena, poručuje mi da je slika stvarna kako i piše u pripadajućem tekstu.

"Pa kao sa slike, smeđa kosa, trojka, 1,70 visoka i 57 kila", odmah mi 'predstavlja' najvažnija mjerila.

Pokušao smo provjeriti nudi li nešto više, no u ovom slučaju sam ekspresno odbijen.

"Postoji šanse za 'oralnu masažu'?", pitam.

"Ne, nema orala ni seksa", odbrusila je i istog trena spustila slušalicu.

'Kad dođeš, sve se možemo dogovoriti'

Više sreće bilo je s drugom, nazvat ćemo je 'Klara'. Ona mi se na prvu nije javila, a potom je – dok sam bio usred prethodnog razgovara - poslala SMS s porukom 'Hej, zvao si me?'.

Dovoljno je bilo reći 'bok', pa smo i od nje odmah dobili cjenik.

"U Novom Zagrebu sam, body-to-body je 300 kuna, sve drugo po je dogovoru u prostoru", kaže.

Za razliku od prve sugovornice, nju nije uvrijedilo pitanje o 'oralnoj masaži'.

"To bi ti, recimo, bilo oko 400, sve kompletno je 600 kuna", ipak nešto otkriva bez da dođem do nje. I ona mi potvrđuje da je slika objavljena na oglasu njezina, ali onda, pomalo kontradiktorno, dodaje.

"Tu smo ti nas dvije curke, pa možeš bez obveze izabrati, nije nikakav problem".

Na potpitanje spremno odgovara kako nije nužno birati između dvije, već da rade i u tandemu.

"Sve se možemo dogovoriti kad dođeš", poručuje mi.

'Imam klijenta, nazovite kasnije'

Iako u oglasima uglavnom prevladavaju opisi vitkih cura, uglavnom 'manekenske građe', tu su i oglasi u kojima se nude i punije žene. Ona mi prvo otkriva kvart, kaže da je u zapadnom Zagrebu, a onda prelazi na tarifu uopće ne spominjući riječ masaža.

"Imate oralno za 400 kuna, a sat vremena je 600 kuna", veli, računajući valjda da se podrazumijeva što znači tih sat vremena, a neke stvari se mogu nadoplatiti na licu mjesta. Uslijedila su i pojašnjenja.

"Analno ne radim. Svršavanje po licu ne može, a po sisama se ne plaća posebno", ipak nešto i otkriva.

Kako se većina oglasa odnosi na studentice, pronašaao sam i jedan u kojemu svoje usluge masaže nudi 43-godišnjakinja. Premda je u oglasu bila diskretna, i onda odmah ističe svoju ponudu.

"Nudi se opuštajuća masaža i oralni završetak, pola sata je 200 kuna", kaže, a na pitanje može li nešto više odgovara s 'tu vam je pola sata 300 kuna' da bi potom stavila poziv na čekanje. Novi poziv je odbila, da bi se opet javila nakon trećeg poziva i ljubazno ispričala:

"Gospodine, imam klijenta, nemojte se ljutit. Sad se moram se ispričati, nazovite kasnije."

Prema dogovoru čuli smo se kasnije, ponuda je ostala ista, tek je potvrdila da sve stoji kako piše u oglasu.

"Vitka plavuša 167 visoka, 57 kila, grudi trojka, duga plava kosa, 43 godina", baš kao na slici.

S novom sugovornicom, Lorenom, pokušao sam se dogovoriti dva dana unaprijed. 'Tad mi je slobodna večer', kažem joj, da bi me uputila u 'pravila struke'.

"Nema potrebe tako daleko se naručivati. Ne možete tako, ne možemo vama zapisati termin i garantirati, najbolje nazovite 15 minuta prije nego što smislite doći", poručila mi je.

U Rijeci više cijene

Najveća ponuda izvan Zagreba može se naći u Rijeci, a i cijene neznatno više. Prva osoba koja nam se javila s riječkom područja bila je 43-godišnjakinja, a ni s njom nije trebalo dovršiti rečenicu 'zovem radi masaže'...

"Oralno je 300 kuna, odnos 500 kuna, i jedno i drugo se radi za zaštitom, analno ne radim", bila je kratka i jasna da je svako potpitanje bilo nepotrebno. Tek se opisala s obzirom da u oglas nije stavila sliku.

"Imam 43 godine, dugačka smeđa kosa, metar 75, 83-84 kile, grudi petica."

Njezina mlađa kolegica koja se predstavlja kao 'atraktivna i zgodna plavuša koja pruža nezaboravne trenutke u svom prostoru' također je izdiktirala cijenik odmah po pozivu, a cijenu svojih usluga nazvala je 'klasikom'.

"Oralno je 400, pola sata 600, sat je 800 kuna", bila je njezina ponuda 'uzmi ili ostavi'. Na pitanje od dodatnim željama odgovorila je, kao i Zagrepčanke, s dozom opreza.

"Kad dođeš, dogovorit ćemo se."

02. travanj 2024 19:57