StoryEditorOCM
ForumSTRAVA

U napadima morskih pasa u poznatom ljetovalištu ubijene dvije žene. Srpski turist: ‘U šoku smo, nitko više ne ide u more dalje od dva metra‘

Piše PSD
3. srpnja 2022. - 17:28

Dvije žene su poginule u napadu morskog psa u mjestu Sahl Hasheesh u blizini Hurghade, priopćilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i potvrdilo špekulacije koje su se jučer pojavile na društvenim mrežama.

"Žene su napadnute dok su plivale", navodi se u piopćenju koje donosi Arab News, a prenosi Nova.rs.

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana "budući da je morski pas napao austrijsku turistkinju".

Tim stručnjaka radi na identificiranju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja morskog psa, naveli su iz spomenutog ministarstva.

Podsjetimo, 68- godišnja žena stradala je jučer nakon što ju je morski pas napao u popularnom ljetovalištu. Ona je mužu na plaži rekla "Vraćam se za trenutak" i ušla u more.

U narednim minutima nestala je među valovima, a crvena mrlja se pojavila u moru. Spasitelji su je uspjeli izvući, ali je ubrzo preminula od posljedica napada.

Lokalne vlasti ubrzo su ograničile pristup Crvenom moru, a srpski turist koji se trenutno nalazi u Egiptu ispričao je za Novu.rs kako je saznao za žestoke napade morskih pasa.

"Ja sam tek jutros čuo. I to na kakav način. Krenuo sam plivati i otišao malo dalje. U tom trenutku sam čuo neku ženu kako me doziva i pokazuje da se što prije vratim. Moram priznati da sam se jako uplašio", priča ovaj srpski turist, koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

On nam je ispričao da mu je žena, kad se vratio do obale, ispričala da je morski pas napao ženu koja je preminula.

"Šok sam doživio. Nisam ni pomišljao o susretu s morskim psom. Viđali smo dupine i slikali ih. Ali, morski psi... Vjerujte da sada nitko ne ide u more dalje od dva metra", kaže ovaj Srbin.

U Crvenom moru, inače, živi preko 40 različitih vrsta morskih pasa među kojima su najčešće grebenske, ali i vrsta Longmanus.

03. svibanj 2024 17:13