StoryEditorOCM
ForumNEVJEROJATNA ISPOVIJEST ŽRTVE TORTURE

'U ratu sam prošao svašta i nisam se bojao, ali u petak sam se prepao kao nikad u životu' Pljačkaš ga natjerao da sam iznosi stvari iz svoje kuće!

Piše JL
4. ožujka 2019. - 19:44
ru1

- Ne bih to poželio ni najvećem neprijatelju, kazao nam je Stevo D. (56) iz Bizovca, čovjek koji je prošloga petka u večernjim satima proživio nevjerojatnu torturu u kojoj ga je poznanik kojega je nedavno upoznao opljačkao i oteo uz prijetnju nožem. Stevi je posebno ponižavajuće bilo to što ga je 29-godišnji pljačkaš natjerao da sam iznosi stvari iz kuće i stavlja u automobil.

- Ja sam iz svoje kuće po njegovom naređenju iznosio televizor, liniju, meso... i stavljao to u svoj automobil, a onda mu ni to nije bilo dosta nego me je natjerao da sjednem u isti taj auto na suvozačko mjesto i vozim se s njim do središta Osijeka, gdje me onda natjerao da sve te stvari iznesem iz auta i stavim u podrum gdje je držao svoj plijen - ispričao nam je Bizovčanin ukratko bizarnu, ali i opasnu situaciju koju je proživio.

- Prošao sam u ratu svašta, ostao invalid i nisam se bojao, ali u petak sam se prepao kao nikada u životu. Kako se ne bi uplašio kada ti netko stavi kuhinjski nož pod vrat. Da, i nož je bio moj. I onda mu to nije bilo dosta, nego me je još i udario čelom u nos - prisjetio se Stevo nevjerojatnih dva sata straha koje je proživljavao u petak od 18 do 20 sati, a mi ga pitamo je li imao prilike ranije mu pobjeći ili suprotstaviti se.

Marko Mrkonjić / CROPIX

 

- Jesam, ali mislio sam pri tome na sebe i svoju 81-godišnju majku, jer da sam ga napao sada bih bio ili mrtav ili u zatvoru zbog ubojstva. Zato sam sve to istrpio. Pitao sam ga nekoliko puta zašto to radi, što sam mu skrivio, ali on je samo urlao i prijetio mi, usput mi razbivši elemente od regala. Govorio mi je da će ga otac ubiti ako ga prijavim policiji, ali da će prije toga on ubiti mene.

Bio je pijan, a mislim i drogiran - kazao je Stevo, kojega je pljačkaš i otmičar prije toga dva puta posjetio. - Dovela ga je u goste moja susjeda s kojom je bio u vezi, onda je jednom došao sam i sada treći put s jednim dečkom iz Bizovca kod kojega je stanovao. Nakon što je taj dečko otišao, ovaj je odjednom poludio i skočio, uzeo nož i tada je krenula tortura - rekao je Stevo, koji je tek u Osijeku iskoristio trenutak nepažnje svog otmičara. - Pobjegao sam prema Trgu slobode, pa prema Zrinjevcu gdje je bila neka utakmica i tamo sam ugledao svog načelnika Općine koji me uputio na gospodu policajce.

Trebalo mi je 2-3 minute da se saberem i prvo sam im rekao da sam otet. Možda su mislili da sam pijan, drogiran, što ja znam i j... mi se što su mislili, a onda su me odvezli u policijsku postaju. Ovaj je u međuvremenu vratio moj automobil u dvorište i ostavio ga otključanog, a ključ je valjda negdje bacio. Sada ne mogu pokrenuti auto, jer nemam rezervni - požalio se Stevo, koji je osim televizora, linije i mobitela u auto morao odnijeti i deset pilića, slaninu, dva paketa jaja i otvorenu bocu kole. Policija je 29-godišnjaka kazneno prijavila.

24. travanj 2024 20:25