StoryEditorOCM
Forum‘ŽIDOVSKI TALIBANI‘

U susjedstvu raskrinkana zloglasna sekta poznata po otmicama i zlostavljanju djece: njihovim članovima pripisuju se jeziva djela

Piše PSD
3. veljače 2022. - 17:07

Članovi radikalne židovske vjerske grupe Lev Tahor danas su napustili područje općine Istočna Ilidža kod Sarajeva. Oni će autobusom, u organizaciji Službe za poslove sa strancima, napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Prema informacijama portala Klix.ba, boravišna dozvola članovima ove grupe ističe 6. veljače, što znači da više nemaju pravo boraviti u BiH u skladu s bezviznim režimom.

U skladu s bezviznim režimom osobe mogu boraviti u BiH tri mjeseca, a nakon tog razdoblja slijedi deportacija ukoliko nemaju valjan razlog za ostanak u državi.

Ravnatelj Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da nije poznato na koju lokaciju idu jer je to njihova privatna stvar.

"Za vrijeme njihovog boravka nisu napravili nijedan prekršaj", rekao je on te dodao da će već danas napustiti BiH.

Vlasnik kuće u kojoj borave otkazao je najam ovoj vjerskoj grupi, a direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić upoznao je ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića da su provjere na terenu izvršili inspektori ove službe.

Članovi grupe Lev Tahor su u BiH došli iz SAD-a, a prije toga su boravili u Kanadi i Gvatemali. Riječ je o proširenoj obitelji s većim brojem članova, prilično su zatvorena vjerska grupa koja na poseban način prakticira vjeru.

Inače se članovima te sekte u svijetu pripisuju zaista teška djela, a mnogi od njih su bili protjerani iz brojnih država. Moguće je pronaći informacije o tome da je sekta Lev Tahor u prošlosti bila osuđivana za otmice djece, pedofiliju, silovanja, sklapanje maloljetničkih brakova, zlostavljanje djece, a o životu u ovoj sekti postoje i brojna svjedočenja na internetu.

Zanimljivo je i da je Lev Tahor sekta djelovala u ukupno sedam država svijeta, a trenutno, od kraja 2021. godine, žive samo u Rumunjskoj i Bosni i Hercegovini.

Članove sekte Lev Tahor još nazivaju i "židovskim talibanima", podjeća portal Klix.ba.

20. travanj 2024 13:17