StoryEditorOCM
ForumŠOKANTAN SLUČAJ

U Turskoj otkriven novi oblik koronavirusa, liječnici su isprve mislili da se radi o raku pluća: ‘Iznenađeni smo, tumor ne može nestati sam od sebe‘

Piše PSD
13. rujna 2021. - 18:08

Stanovnik Turske N.T. zarazio se koronavirusom koji ga je napao na sasvim neobičan način. Prema riječima njegove doktorice, pacijentu je COVID-19 oponašao karakteristike raka pluća, javlja Radio Sarajevo.

Pacijent kojem je postavljena dijagnoza raka pluća prije operacije bio je pozitivan na koronavirus zbog čega je operacija odgođena. Nakon liječenja infekcije, na njegovim plućima više nije bilo tragova r5aka.

Liječnica Fatos Kozanlı pratila je pacijenta i rekla je kako postoji velika šansa da je on prvi u svijetu zaražen takvim oblikom koronavirusom. Kada je posjetio bolnicu prvi puta patio je od bolova u grudima i otkriven mu je tumor na desnom plućnom krilu širok četiri centimetra.

Kozanlı, koja ga je trebala operirati, nakon preboljenja koronavirusa ponovno je napravila snimke pluća koje su pokazale kako pacijent uopće nije imao tumor.

- Imao je simptome vrlo, vrlo slične karcinomu pluća. Ali posljednje snimanje prije operacije pokazuje da je nestalo. Bili smo iznenađeni. Tumor ne može nestati sam od sebe. Da je patio od neke druge bolesti, ni to ne bi nestalo za tako kratko vrijeme. Naši nalazi pokazali su da je COVID-19 u potpunosti oponašao simptome raka pluća- rekla je Kozanlı.

Iako je bolovao od korone, pacijent nije simptome tipične za ovaj virus pa je informaciju da je zaražen dobio tek pozitivnim PCR testom.

Njegova liječnica rekla je kako je čitala stručne časopise, ali da na ovakav slučaj nije još naišla.

24. travanj 2024 12:05