StoryEditorOCM
ForumGRADONAČELNIK O TRAGEDIJI KOJA JE ZAPREŠIĆ ZAVILA U CRNO

'Ugašen je mladi život jer organizacija Hitne nije dovoljno dobra, zna se tko je odgovaran'

Piše Jutarnji.hr
13. kolovoza 2018. - 13:22
Zaprešić gradonačelnik

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk na N1 televiziji komentirao je tragediju u Zaprešiću u kojoj je umro mladić nakon što u vozilu Hitne pomoći, koja je stigla na intervenciju, nije bilo liječnika, a ni defibrilatora, prenosi Jutarnji.

- Zaprešić i okolne općine imaju pet timova hitne pomoć, a prisutan je jedan doktor. Hitna pomoć nije u ingerenciji grada nego županije i u tom momentu tog doktora nije bilo. Ovaj nemili događaj je pokazao da ovakva organizacija nije dovoljno dobra i, nažalost, zbog toga je izgubljen jedan mladi život, rekao je Turk te dodao kako je Grad zatražio točne podatke o okolnostima smrti mladića te da im potvrde da na intervenciji nije bilo liječnika, a i je li u vozilu Hitne pomoći bilo defibrilatora.

- Pisani odgovor još nismo dobili, ali čini se da to odgovara istini", kazao je Turk.

- U tom datom momentu vozilo nije došlo u najbržem mogućem vremenu. To ukazuje na nužnost promjene organizacije Hitne pomoći", kazao je Turk.

- Nažalost, zbog toga se ugasio jedan mladi život", kazao je Turk te objasnio da je trenutno organizacija Hitne pomoći u Zaprešiću takva da je pet ekipa dežurno 24 sata.

- Jedan je liječnik dežuran po danu, a dva su liječnika dežurna po noći, kazao je Turk te dodao kako se ne smatra osobno odgovornim za jučerašnju tragediju jer nema utjecaja na organizaciju Hitne pomoći.

- Zakon je jasno postavio način funkcioniranja Hitne pomoći, a zna se tko donosi zakon", rekao je Turk za N1 na pitanje tko je dogovoran za tragediju te dodao kako je jasno da taj zakon ne funkcionira i da se mora promjeniti, prenosi Jutarnji.

 

'Sve je učinjeno sukladno pravilima struke'
Prigodom smrti mladog pacijenta u Zaprešiću, Ministarstvo zdravstva je odmah uputilo Zdravstvenu inspekciju u Zaprešić o čemu će naknadno dostaviti izvješće, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva.
 "Prema preliminarnim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu sve je učinjeno sukladno pravilima struke.
Ovim putem izražavamo sućut obitelji umrlog", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.
16. travanj 2024 08:37