StoryEditorOCM
ForumBOGAT DOSJE

Uhićeni BBB tukao prolaznike vičući ‘Dinamo Zagreb‘, skrivio nesreću vozeći pijan, policiji ‘na oku‘ već desetak godina

Piše VIJESTI SD
25. rujna 2023. - 09:14

N1 je doznao identitet jednog od BBB-a uhićenih na osnovu Europskog uhidbenog naloga iz Grčke zbog kobnih nereda u Ateni pred utakmicu AEK-Dinamo.

Riječ je o 28-godišnjaku koji već ima podeblji dosje pa mu je određen istražni zatvor do odluke suda o predaji gračkim vlastima. U Grčkoj ga čeka istraga zbog članstva u kriminalnoj grupaciji, paleži i sudjelovanja u tučnjavi.

Da je riječ o osobi već ranije osuđivanoj i u Hrvatskoj postalo je jasno kada mu je sud istražni zatvor, osim zbog opasnosti od bijega, odredio i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Još jedan BBB kojeg traži Grčka zadržan je u istražnom zatvoru, dok su dvojici određene mjere opreza – zabrana napuštanja prebivališta i obveza javljana policiji. Osim toga, oduzete su im putne isprave.

Prema sudskim dokumentima u koje smo dobili uvid, ovaj 28-godišnjak se već desetak godina provlači kroz policijske evidencije. Još u veljači 2014. u kasnim noćnim satima s trojicom prijatelja napao je dvojicu prolaznika. Bez ikakvog povoda, vičuči “Bad Blue Boys, Dinamo Zagreb” prišli su dvojici muškaraca koji su izašli iz obližnjeg kavića i fizički ih napali.

Srušili su ih, bilo je utvrđeno nepravomoćnom presudom, te udarali rukama i nogama po tijelu. Iako je kasnije jedan od napadnutih izjavio da je od udaraca izgubio svijest policija je BBB-e prijavila samo za remećenje javnog reda i mira. Na teret im je stavljeno naročito drsko ponašanje na javnom mjestu te su svi dobili samo novčane kazne.

Tijekom prekršajnog postupka svjedoci su redom opisivali kako je napad uslijedio iznenada te kako su mladići vikali da su Bad Blue Boysi. I policajcima koji su ih ubrzo presreli na ulici te priveli, potvrdili su pripadnost Dinamovoj najvijačkoj skupini.

U svom dosjeu ovaj mladić ima i jedan potpuno bizaran incident. Naime, u veljači 2018., ponovno bez ikakvog povoda, prolazeći Koturaškom ulicom u Zagrebu nogom je oštetio jedan parkirani automobil. Kaznenim nalogom osuđen je uvjetno.

Bio je osuđen i jer je u siječnju 2019. pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Naime, s koncentracijom od gotovo dva promila alkohola u krvi na zagrebačkom Mostu slobode izgubio je nadzor nad upravljačem svog vozila te prešao na suprotnu stranu. Tamo se izravno sudario s automobilom riječkih registracijskih oznaka čiji je vozač zadobio ozljede.

Osim što je osuđen zbog izazivanja te nesreće, sud ga obvezao i da nadoknadi gotovo sedam i pol tisuća eura osiguravajućem društvu koje je podmirilo štetu.

06. svibanj 2024 04:13