StoryEditor
ForumPOLICIJA OTKRILA NOVE DETALJE NESTANKA PET MILIJUNA KUNA IZ BANKE U METKOVIĆU

Uhićeno troje zaposlenika poslovnice: 'Krivotvorili su uplatne naloge'

28. travnja 2019. - 16:20
banka metković

Troje zaposlenika banke u Metkoviću u subotu je uhićeno pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave, priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Uhićene su dvije ženske osobe u dobi od 44 i 38 godina, i jedna muška osoba u dobi od 57 godina, a osumnjičeni su uhićeni u Metkoviću, Pločama i Opuzenu, javlja Dubrovački vjesnik..

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su osumnjičeni, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta u poslovnici banke u Metkoviću, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pritom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Naime, utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i novac zadržavali za sebe.

Sumnja se da su na opisani način u vremenskom razdoblju, od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine, za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećena banka za koju su radili, stoji u priopćenju.

Troje uhićenih će u nedjelju biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a s obzirom na težinu i kompleksnost slučaja, policija kaže kako nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

item - id = 600951
related id = 0 -> 1147781
related id = 1 -> 1147505
06. prosinac 2021 04:24