StoryEditorOCM
ForumDOBAR POSAO

Unosan biznis bivše voditeljice HRT-a! Ima dvije firme, zarađuje više čak i od Doris Pinčić, evo koliko je ‘utržila‘ u prošloj godini

Piše Piše Scena SD
30. svibnja 2023. - 19:26

Nevena Rendeli Vejzović bila je jedno od poznatijih lica državne televizije, a ova Zagrepčanka dalmatinskih korijena (mama joj je iz Pirovca) HRT je napustila prije tri godine. Na Prisavlju gdje je bila u punom radnom odnosu radila je punih 13 godina, a odluka o odlasku joj se itekako isplatila, jer sada zarađuje mnogo više od jedne televizijske plaće.

Vlasnica je dviju tvrtki, Dobar kadar osnovan je 2018., a Prime time komunikacije 2020. Obje firme nalaze se na istoj adresi u Zagrebu, Prilaz Gjure Deželića 76. Nevena je jedina zaposlenica i direktorica.

image

Nevena Rendeli

Prema podacima Poslovne.hr tvrtka Dobar kadar je u 2022. ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 112.983,74 eura što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 10.359,54 eura u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 102.624,20 eura. Neto rezultat poslovanja u 2022. bio je 48.059,06 eura.

Prime time komunikacije su prošle godine zaradile 271.198,09 eura što predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 163.185,61 eura u odnosu na 2021. kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 108.012,48 eura. Neto rezultat poslovanja u 2022. iznosio je 61.652,80 eura.

Nedavno smo pisali o zaradi Doris Pinčić čija je tvrtka DPR prošle godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 185.673,90 eura, dok je neto rezultat poslovanja bio 43.537,20 eura. Vidljivo je, dakle, da Nevena Rendeli zarađuje više od Doris, i to gotovo dvostruko više.

image

Doris Pinčić

Neja Markicevic/Cropix

Tko je Nevena Rendeli Vejzović?

Ima dvije diplome, Filozofskog i Fakulteta političkih znanosti. Kad se pojavila na HRT-u prvo je radila kao honorarac i to emisiju ‘Reci mi što čitaš‘. Od 1997. bila je sportska novinarka, a 2005. počela je voditi mozaične emisije. Od 2007. stalno je zaposlena u redakciji Zabavnog programa te je vodila brojne emisije poput ‘Hrvatska uživo‘, ‘Život uživo sa stilom‘, ‘Malo misto‘, 30 u hladu‘, ‘Nedjeljom poslijepodne‘, ‘Boje turizma‘.

image

Nevena Rendeli

Neja Markicevic/Cropix

Uređivala je emisiju ‘Osmi kat‘, a 2012. pokrenula je svoj talk show ‘In medias res‘. Te je godine iz Poljske i Ukrajine radila reportaže o Europskom nogometnom prvenstvu. Godine 2017. vodila je novu mozaično-zabavno emisiju #volimnedjelju. Napisala je knjigu ‘Vodič jedne plavuše – putujte s Nevenom Rendeli kroz Hrvatsku‘.

O razlozima odlaska s televizije pričala je za Večernji list.

- Nekome se takva odluka čini hrabrom, netko bi rekao da sam glupa s obzirom na to da rijetko tko daje otkaz na ‘sigurnom poslu u javnoj službi‘, ali ima trenutaka u životu kad morate glavom kroz zid makar glava poslije boljela.

image

Nevena Rendeli

Marko Todorov/Cropix

Šalim se, dobro sam o svemu promislila i shvatila da se nakon dvije godine rodiljskog dopusta ne mogu vratiti na posao na kojem sam već radila sve, od novinara počenika, preko vođenja i uređivanja velikih projekata do rada u svim redakcijama, a pritom ne vidjeti mogućnost napredovanja.

Naravno da je i motivacija splasnula zbog potplaćenosti i načina rada na HRT-u. Nedostatak meritokracije i opravdanja za status quo s nadolazećom sistematizacijom (koja stiže već desetak godina) rezultirale su sveopćim nezadovoljstvom i nije čudno da ljudi odlaze i traže svoje mjesto negdje drugdje - kazala je tada Rendeli koja je na HRT-u pronašla ljubav.

Sa snimateljem Makom Vejzovićem s kojim je radila emisiju počela je vezu 2015. Vjenčali su se u lipnju 2016. na Kornatima i roditelji su triju djevojčica. U novom broju Glorije Nevena je progovorila o svemu što je prošla da bi postala majka.

20. veljača 2024 13:43