StoryEditorOCM
ForumNA RAMIN POZIV

Ured predsjednika očitovao se na zahtjev Povjerenstva za sukob interesa: Milanović boravio u Albaniji u sklopu predsjedničkih dužnosti

Piše Hina
25. kolovoza 2020. - 16:10

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je u Albaniji u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti i nije pružao savjetodavne usluge albanskom premijeru Ediju Rami, očitovao se u utorak Ured predsjednika na zahtjev Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Hrvatski predsjednik je boravio u Albaniji 12. i 13. kolovoza na poziv albanskog premijera Edija Rame u sklopu predsjedničkih dužnosti gdje je predstavljao Republiku Hrvatsku, stoji u odgovoru Ureda predsjednika povjerenstvu koje je u ponedjeljak zatražilo očitovanje o detaljima tog puta.

''Kao i u svim slučajevima kad Predsjednik RH putuje, troškove putovanja koji se odnose na prijevoz Predsjednika RH podmireni su iz državnog proračuna. Što se tiče troška smještaja, predsjednik RH je boravio u državnoj rezideniciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Republike Albanije'', precizirao je Milanovićev ured.

Ured predsjednika je u očitivanju naglasio da Milanović nije pružao usluge savjetovanja za albanskog premijera dodajući kako je hrvatski predsjednik to javno rekao u više navrata.

Povjerenstvo za očitovanje o sukobu interesa zaprimilo je anonimnu prijavu protiv Milanovića u kojoj se navodi da je 12. i 13. kolovoza privatno boravio u Albaniji na osobni poziv albanskog premijera te da bi mogla biti riječ o primanju nedopuštenog dara.

U prijavi se također tvrdi da je Milanović, prije nego što je postao predsjednikom, obavljao savjetničke usluge za albanskog premijera.   

25. travanj 2024 08:58