StoryEditorOCM
ForumVATRENA STIHIJA

Usred noći planuli automobili, susjedi uznemireni: ‘Čuli smo da je puknulo dva puta uzastopce, valjda su to bile gume‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
20. kolovoza 2023. - 15:03

Tri vozila oštećena su u vatrenoj stihiji koja je noćas iza ponoći izbila na zagrebačkom Trnju, nekih 150 metara od zgrade Općinskog građanskog suda poznatijeg kao Palača pravde, piše Jutarnji.hr.

Zagrebački vatrogasci su se odmah po dojavi odazvali na intervenciju te brzo reakcijom spriječili daljnje širenje buktinje.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, tri su vozila oštećena od kojih su dva u potpunosti izgorjela, a treće je nagorjelo. Šteta još uvijek nije utvrđena, ali se cijeni većom.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do izbijanja požara koji je uznemirio stanare Trnjanske ceste oko jedan sat iza ponoći.

Na nekoliko okolnih objekata postoji video nadzor koji, ako je u funkciji, mogao bi pomoći kriminalistima u rasvjetljavanju slučaja.

U požaru su uništeni Citroen C3, Dacia Duster i Mazda 3. Je li u pitanju kvar na nekom od vozila ili se uzrok krije u ljudskom faktoru, bit će poznato po dovršetku policijskog očevida.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Čuli smo nešto da je puknulo dva puta uzastopce. Valjda su to bile gume koje su pucale od vrućine. Susjeda je uzrujano s nekim na telefon razgovarala da požure. Pogledala sam kroz prozor vidjela nju, ona je zapravo zvala vatrogasce, a auti na parkiralištu su gorjeli, mislim da je tada bio požar zahvatio već i drugo vozilo - ispričala je kratko za Jutarnji list stanarka Trnjanske ceste.

Druga susjeda dodaje ogorčeno kako im kroz ulicu često prolaze skupine mladih koji se nedolično ponašaju noću.

- Uzrujaju vas ovakve stvari. Nigdje mira. Znamo s prozora gledati pojedince kako se pripiti naguravaju i međusobno psuju. A pogledajte koliko smo zračne linije od najvećeg suda u zemlji. Ako se sjećate, u našoj su se ulici prije par godina tukle i poznate osobe odnosno sinovi zlatne mladeži - zaključuje druga susjeda.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
04. svibanj 2024 18:59