StoryEditorOCM
ForumKAZNENO DJELO?

Užas u Novoj Gradiški: uhićeni su roditelji teško ozlijeđene djevojčice koja se u Klaićevoj bori za život, curica je u izrazito kritičnom stanju

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
2. travnja 2021. - 09:46

Nakon što je u gradišku bolnicu u srijedu zaprimljena teško ozlijeđena dvoipolgodišnja curica, koju su potom zbog ozbiljnosti ozljeda glave koja joj je smrskana, prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, gradiška policija uhitila je oca i majku, piše Jutarnji.

Kako doznajemo, od sinoć navečer u policijskim prostorijama nalaze se 24-godišnja djevojka i 27-godišnji partner, inače roditelji ukupno četvero djece, a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe djetetovih prava.

Za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora, a ukoliko dođe do promjene zdravstvenog stanja djeteta s obzirom da je u kritičnom stanju i liječnici se bore za život djevojčice, doći će i do prekvalifikacije djela.

Ostalo troje djece su, nekoliko sati prije uhićenja roditelja, rješenjem Centra za socijalnu skrb smješteni u udomiteljsku obitelj.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica u srijedu je zaprimljena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te je i dalje u izrazito kritičnom stanju i vitalno je ugrožena.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić jutros je potvrdio da se situacija s djevojčicom nije promijenila te da je kritično i vitalno ugrožena. 

- I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promjene u odnosu na jučer, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slijede dodatne pretrage pa ćemo vidjeti, ali vrlo je kritično, kazao je jutros za Index ravnatelj Roić.

Kako je jučer objavljeno, djevojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su, brutalne i zastrašujuće, doslovno ekstremne, a djetetu je, uz to, tijelo puno modrica različite starosti. 

Drugim riječima, nisu sve nastale svježe, prije nego što je djevojčica dovezena u Klaićevu, nego su vidljivi tragovi prijašnjih ozljeda.

Liječnici, osim što su u potpunom šoku zbog djetetova stanja, ne mogu shvatiti mehanizam ozljeda, odnosno nije im jasno što se dogodilo da je dijete došlo u ovakvom stanju.

02. svibanj 2024 22:08