StoryEditorOCM
ForumHOROR

Uznemirujuća snimka nesreće, pogledajte ludost mladih Hrvata: ‘Prestigni kamion! Ma i da se zabijemo, boli na k***c‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
3. veljače 2023. - 17:39

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas u 2.35 sati u Novoj Gradiški sudjelovalo je dvoje maloljetnika. Obojica su ozlijeđena, ali će se stariji od njih, 17-godišnjak, suočiti i s kaznenom prijavom za obijesnu vožnju u cestovnom prometu nakon što se oporavi od posljedica ozljeđivanja u novogradiškoj bolnici, piše Jutarnji list. 

Provedenim očevidom na mjestu događaja djelatnici PU brodsko-posavske su utvrdili da je 17-godišnjak vozio automobil prije stjecanja prava na upravljanje te da nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Dolaskom do križanja Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka, sletio je na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je autom udario u betonski stup.

Od siline naleta, 17-godišnjak je zadobio teške ozljede, a njegov 16-godišnji suputnik lakše, a obojica su se odmah našla u optužnom prijedlogu policije. Naime, nesavjesni 17-godišnjak je zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno prijavljen, a lišo neće proći ni suputnik jer isti u vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Osim toga, nakon dodatno prikupljenih saznanja i kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su protiv 17-godišnjaka podnijeli brodskom tužiteljstvu kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Radio Nova Gradiška objavio je i video koji je nastao u trenutku nesreće.

- E ajde prestigni onaj kamion.

- Hoćeš?

- Ma da se i zabijemo, boli nas ku***, govore dvojica u automobilu.

Nakon toga, vozač dodaje gas, dok u automobilu trešti glasna narodnjačka glazba te prestiže kamion. Nakon par trenutaka, vozač izgubi kontrolu nad vozilom, dvojac viče ‘ne, ne, ne, ne‘, nakon čega se zabijaju u stup.

Upozoravamo da je video uznemirujuć.

 

06. lipanj 2023 01:51