StoryEditorOCM
ForumČEŠLJA SE "DRIMIA"

Velika akcija USKOK-a: istražitelji upali u prostorije tvrtke Karamarkove supruge, sumnja se na izvlačenje novca, istragom obuhvaćeno 20-ak osoba

Piše Marin Dešković/Jutarnji list
20. svibnja 2020. - 10:28

U ranim jutarnjim satima istražitelji PNUSKOK-a su počeli pretraživati poslovne prostore tvrtke Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsjednika Vlade i bivšeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka, doznaje Jutarnji list.

Navodno je riječ o većoj akciji koju vodi USKOK, a kojom je obuhvaćeno najmanje 20 osoba u sumnji na takozvano izvlačenje novca te porezne utaje.

Premda se prostor ispred tvrtke Drimia na Novoj Vesi ne može ništa vidjeti, zamijetili smo kako istražitelji PNUSKOK-a ulaze u zgradu te unutra pregledavaju dokumentaciju.

U ovom trenutku nije poznato je li Ana Karamarko privedena u sklopu istrage.

Podsjetimo, upravo je afera s tvrtkom Drimia 2016. godine bila razlog zbog koje je pala Vlada Tihomira Oreškovića. Naime tada se otkrilo da je tvrtka poslovala i s lobistom mađarskog MOL-a s Josipom Petrovićem.

Povjerenstvo za sprečavanje sukob interesa zaključilo je tada kako je Tomislav Karamarko, u tom trenutku prvi potpredsjednik Vlade, u sukobu interesa zbog poslovne veze svoje supruge i čovjeka koji radi za MOL, i to u kontekstu hrvatske arbitraže s mađarskom naftnom kompanijom.

18. travanj 2024 10:35