StoryEditorOCM
ForumDRAMA U SLOVENIJI

Velika eksplozija u kemijskoj tvornici 15 km od Hrvatske, više od 20 osoba ozlijeđeno. Policija izdala upozorenje: Zatvorite prozore i ne izlazite!

Piše PSD
12. svibnja 2022. - 09:52

Eksplozija je u četvrtak ujutro odjeknula u kemijskoj tvornici Melamin u centru Kočevja u Sloveniji, javlja N1 Televizija.

Prema posljednjim podacima, Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama objavila je da je u eksploziji ozlijeđeno više od 20 osoba, a dvije osobe imaju teže ozljede.

Policija je u 8.35 ujutro dobila dojavu da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar.

“Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne kreću se na otvorenom tijekom intervencije. Također ne bi smjeli prilaziti mjestu događaja”, rekli su iz policije.

Jedna građanka je za N1 Slovenija izjavila kako je situacija izvanredna i da je eksplozija potresla cijelo mjesto.

Načelnik općine Kočevje Vladimir Prebilič u kratkom je razgovoru za N1 Slovenija kazao da trenutno zasjeda stožer za izvanredne situacije.

Aktivirane su vatrogasne postrojbe, medicinske jedinice, postrojba ELME (Ekološki laboratorij s mobilnom jedinicom), a aktivirana je i helikopterska pomoć, rekli su. Iz Doma zdravlja Kočevje za N1 Slovenija su rekli da su sve jedinice Hitne pomoći na terenu.

Nakon eksplozije, KBC Ljubljana aktivirao je plan za masovne nesreće.

01. svibanj 2024 01:48