StoryEditorOCM
ForumUHIĆEN DVOJAC

Velika zapljena u vikendici: policija pronašla više od 600 kilograma raznih droga, a to nije sve...

Piše Marin Dešković/JL
17. veljače 2023. - 08:47

Policija je otkrila više od 600 kilograma raznih droga u iznajmljenoj vikendici na području Zeline koja je po svemu sudeći služila kao skladište droge za kriminalce koji su njome trgovali, piše Jutarnji list.

Osim droge pronađena je i manja količina oružja; kratke strojnice s prigušivačima s više stotina metaka te kilogram plastičnoga eksploziva velike razorne moći. Policija je zbog povezanosti s pronađenome drogom uhitila dvojicu muškaraca, od koji je jedan državljanin Srbije,a drugi Hrvatske.

Kako smo neslužbeno doznali najveći dio ove droge oko 320 kilograma odnosi se na marihuanu, no pronađeno je oko 170 kilograma tableta ecstasyja, te stotinjak kilograma amfetamina u prahu i tekuće amfetaminske baze. Zaplijenjena droga procjenjuje se na oko milijun eura.

Zbog tajnosti čitavoga kriminalističkoga istraživanja nije bilo moguće doznati detalje ove velike zapljene, a pogotovo kako je policija otkrila lokaciju na kojoj je pronađena droga, odnosno da li je riječ o slučajnome nalazu ili pak o pomno planiranoj akciji. Također ostaje nepoznato je li droga bila u tranzitu ili je pak bila namijenjena hrvatskom tržištu.

Prije točno otprilike godinu dana policija je u jednome stanu u Središću pronašla slično skladište u kojemu je pronađeno desetak vrsta raznih droga i to u impresivnim količinama. Pronađeno je naime bilo 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane, 15,2 kilograma amfetamina, 9,5 kilograma hašiša, 36.000 tableta ecstasyja, 457 grama metilendioksimetamfetamina (MDMA), 300 doza LSD-a i manja količinu halucinogenih gljiva. Zbog različitih vrsta droga te njihove količine policija pretpostavlja da su ovakva skladišta namijenjena skrivanju droge za hrvatsko tržište, prije nego da je riječ o drogi koja je u Hrvatskoj samo na "proputovanju".

25. travanj 2024 08:53