StoryEditorOCM
ForumFINALNI LOOK

Video, foto: Ovako izgleda konačni Albinin outfit; ona briljira, a ‘Tick-Tock‘ nakon probe skočio na kladionicama!

Piše Klara Rožman/JL
12. svibnja 2021. - 11:21

Dovoljna je bila jedna proba da "Tick-Tock" poskoči na kladionicama. Jer, nakon nedjeljnog pokusa Hrvatska je sada na 18. mjestu, a prema predviđanjima s kladionica sigurno ulazimo u finale. Međutim, tek na današnjoj probi Albina Grčić pokazat će sve svoje adute kojima namjerava pokoriti Eurosong.

Premda je 22-godišnja Splićanka s pjesmom "Tick-Tock" u Zigmanovu kostimu briljirala još na prvoj probi (koja je među fanovima Eurosonga najgledanija, a više pregleda od nas imaju tek Rusija i Cipar), treba znati da ona danas u 14.45 na pozornicu eurovizijske Ahoy Arene izlazi s novom frizurom i kompletnim make-upom, pa ćemo je vidjeti u punoj spremi, točno onakvu kakvu ćemo je gledati u prvom eurovizijskom polufinalu sljedećeg utorka.

- Ništa neće biti prepušteno slučaju - kaže Stefan Orlić, poznati beogradski stilist koji je za našu eurovizijsku predstavnicu osmislio scenski kostim u kojem je pobijedila na Dori, a prema njegovim je zamislima Juraj Zigman napravio Albinin eurovizijski kostim. Kako se Albina osjeća u toj odjeći?

image
Universal Music Promo

- Scenski kostim, po pravilu, nije udoban. Ali zato pomaže da se napravi magija na sceni, da se poleti onoliko koliko sam izvođač to dopusti. I vjerujte mi da je na kraju jedino važno može li izvođač napraviti tu magiju ili ne, jer je to neopipljivo, nematerijalno i izdvaja ga iz mase - kaže Stefan Orlić, čija je kreacija na Dori osvojila Looksy, nagradu eurovizijskih obožavatelja okupljenih na portalu eurosong.hr za najbolji kostim.

"Bit ćete ponosni"

- Što se Eurosonga tiče, za svako pojavljivanje Albine tijekom te manifestacije spremni su sjajni stylinzi i mogu vam obećati da ćete biti ponosni što ste izabrali da baš takva djevojka predstavlja Hrvatsku - govori stilist i modni urednik koji se ovim poslom bavi šesnaest godina, a u njegovim kreacijama crvenim tepisima dosad su kročile mnoge glazbene zvijezde. Orlić, koji je osmislio i Albinin styling za njezin eurovizijski videospot, ističe kako u svom poslu uvijek slijedi intuiciju. Stoga je i Albinin kostim za Doru počeo raditi tek nakon što je čuo "Tick-Tock" i shvatio što se od nje očekuje na sceni.

image
EBU/Thomas Hanses

- Mojoj suradnji s Albinom kumovali su Branimir Mihaljević i njegova supruga Sandra, redateljica videospota za 'Tick-Tock'. Što se tiče kostima s Dore, zanimljivo je da sam na njemu napravio dosta kompromisa kako bi se Albina i njezini plesači na sceni osjećali sigurno, što je bio ispravan potez. Ali, sada više nema 'labavo', što sam i rekao uoči nastupa na Dori - otkriva Orlić koji iza sebe već ima i eurovizijsko iskustvo. Radio je, naime, 2012. godine kao asistent u timu Željka Joksimovića koji je tada na Eurosongu nastupao sa skladbom "Nije ljubav stvar" i osvojio sjajno treće mjesto.

image
EBU/Thomas Hanses

Ekstenzije

Zvonimir Franić pobrinut će se za Albininu frizuru.

image
Albina i Zvonimir Franić
Privatna fotografija

- Ona ima doista gustu kosu, što mi u nekim situacijama 'zakomplicira' posao zato što ništa u njenoj frizuri ne može biti malo, neznatno ili na brzinu odrađeno. Uvijek dodajemo puno ekstenzija, koristimo dosta proizvoda za styling i njegu, te su svi procesi stylinga vremenski zahtjevni kako bismo postigli željeni efekt. Apsolutno podržavam to što se i sama Albina posvećuje pravilnoj njezi kose - divno mi je kao profesionalcu raditi sa zdravom dugom kosom, posebice projekte koji su scenski osmišljeni i vođeni u svakom segmentu. Pazimo na svaki detalj, a to iziskuje posvećenost i vrijeme - kaže Franić, koji se o frizuri naše eurovizijske predstavnice brinuo i na Dori i na Eurosongu, te otkriva da mu je za Albininu frizuru na Dori trebalo tri sata rada, nakon čega je uslijedilo dodatno stiliziranje.

- Od prvog dana Albinin scenski nastup planiran je s elementom duge glamurozne kose, a nadam se da će fanove Eurosonga njezina frizura oduševiti - kaže Franić.

21. travanj 2024 23:41