StoryEditorOCM
ForumOSUĐUJU BAHATOST

Vijest o incidentu na Drveniku Velom odjeknula do Češke, tamošnji mediji zgroženi pišu: Češka sramota u Hrvatskoj! Lokalce tjerali s plaže i vrijeđali

Piše Ivan Renić/sd
25. lipnja 2021. - 18:31

Nakon što smo se s Česima susreli na Europskom prvenstvu, nekoliko dana iza sukobili smo se i na odmoru. Podsjetimo, ono što je trebao biti odmor iz snova u bajkovitoj uvali na Drveniku Velom, za našu kolegicu Tonku Alujević pretvorilo se u salve uvreda, psovki i prijetnji.

Gošće iz Češke živjeli su u uvjerenju da se nalaze na privatnoj plaži svog domaćina Tomislava Meštrovića te su odlučile “uvesti reda”. U cijeli slučaj se na koncu uključila i policija jer, naravno, s pomorskog dobra vas ne može potjerati - nitko! Pa čak ni samoprozvani gazda “privatne plaže”.

-‘Ajde stavite me u medije! - urlao je “vlasnik” prigodno pridodavši još koju psovku.

Želja mu se ostvarila.

O incidentu su se raspisali svi mediji u regiji, ali i šire. Vijest je tako došla i do Češke čiji pripadnici “sedme sile” nisu ništa manje zgroženi nego mi. Čude se svojim sunarodnjacima, ali i agresivnom domaćinu koji je “osuo paljbu” na dvije dame. Ni krive, ni dužne…

- Češka sramota u Hrvatskoj! - "vrišti" s naslova tamošnjeg portala idnes.cz koji donosi veliku priču o blamaži svojih turista.

- Česi su lokalno stanovništvo tjerali s plaže uz brojne uvrede! Incident na Drveniku Velom završio je velikom sramotom za grupu čeških putnika i njihovog domaćina. Vulgarno je psovao i pozvao policiju, a sada se suočava s optužbama za kršenje zakona - piše češki portal.

Češki mediji “crveneći se” od srama prenose i kako je novinarku Alujević jedna od gošći udarila mobitelom u glavu.

- Policajka je rekla kako je mislila da sjede u njegovom dnevnom boravku i potom naglasila kako obala šest metara od mora po zakonu ne može biti privatno vlasništvo - napominje se u tekstu.

Isti izvor svjestan je ružne slike koju su njihovi državljani ostavili u Lijepoj Našoj.

- Naivni Česi u sandalama česta su pojava u Hrvatskoj. Nisu nepoznanica ni za njihove spasioce - samokritično su priznali.

Iz Ministarstva su poručili kako će na teren izaći inspekcija koja će utvrditi je li Meštrović plažu koristio ilegalno.

- Plaža se pojavljuje i u oglasu za, sada već “opjevanu”, villu, a gostima se nudi kao privatna - u čudu su češki kolege koji prenose i kako je Meštrović postavio “paprenu” cijenu. Naime, ona iznosi od 300 do 750 eura za noć.

Incident odjeknuo po čitavoj regiji


Događaj je dobrano odjeknuo i u susjednim zemljama. Brzo je postao jedna od glavnih vijesti dana… Svi su složni u osudi bahatog vlasnika, ali i gostiju iz Češke.

Srpski portal b92 prenosi da je objekt u kojem su bili smješteni češki turisti sada uklonjen sa stranice za iznajmljivanje booking.com, odnosno da ga se više ne može rezervirati.

Radio Sarajevo na svom portalu donosi tekst pod naslovom 'Navodni “vlasnik” plaže psovkama tjerao kupačice!'

Na portalu Dnevnik.ba stoji naslov: 'Turizam u Hrvatskoj: ‘Makni mi se, je*at ću ti majku!’.'

Zgroženi su i u Sloveniji. Tamošnje Slovenske Novice pišu: 'Incident na hrvatskom otoku. Policajci intervenirali na plaži.'

19. travanj 2024 17:58