StoryEditorOCM
ForumŠTA STAVIT U KUVERTU?

Vječna hrvatska dilema: kumovi idu na pir i moraju sami platit prijevoz i smještaj, pa pitali ekipu na društvenoj mreži koliko novaca da ‘tutnu‘ mladencima. Odgovori su genijalni

Piše mozaik sd
18. travnja 2022. - 16:32

Na hrvatskom Redditu je jučer pokrenuta rasprava o, zapravo, vječnoj temi - koliko novaca treba kuvertirati mladencima na svadbi. Doduše, ovaj slučaj je nešto specifičniji pošto se radi o piru u Belgiji, za koji kumovi trebaju sami financirati avion, prijevoz i smještaj. Kreator objave po pitanju zaključuje: "Imam osjećaj koliko god da poklonimo zbog njihovog standarda njima neće puno utjecati, a nama će se to svakako osjetitit." 

Ova tema je u svega 20 sati prikupila 80 odgovora. Većina smatra da, zbog navedenih okolnosti, ne trebaju dodatno keširat za poklon, a mnogi i prozivaju mladence za škrtost zbog neplaćanja puta uzvanicima. Donosimo neke od odgovora:

"Donesi koliko god možeš, ali prvo im nemoj dati da vidiš reakciju... I ako na prvu ne budu pogođeni onda im daj poklon. Položili su... Ako svi budu zgroženi i ogorčeni... Još se malo probahati da vidiš kakvi su to prijatelji... Koliko mogu tolerirati ... Na kraju im daš poklon plus lekciju o odanosti. Novac najbolje otkriva ljude, zato donesi najviše, a pokaži najmanje..."

"Pokloni mu račun za troškove leta i smještaja"

"Da slučajno "dobijete koronu", baš bi vam bilo žao kaj ne možete ići :("

"Jedan domaći kulen. Pošto oni tog nemaju poklon je neprocjenjive vrijednosti."

"Živim u Belgiji (Flandrija). Na svadbama se poklanja novac u iznosu koji za Hrvatsku djeluje simbolično, od 30 do 40 eura. Ne znam kako je s kumstvom. Mogu se raspitati."

"Koju god svotu daš. Uz to pokloni i neku ručno rađenu dasku za rezanje mesa xxl. jer je* život i brak i sve ako se nema šta narezat i ako nema tko narezat."

15. lipanj 2024 22:42