StoryEditorOCM
ForumNOVI DETALJI

Vozačica se zabila u most i poginula, dvoje ozlijeđenih bori se za život: Scene kao iz horora, od auta ništa nije ostalo

Piše JL
21. siječnja 2024. - 12:18

Do kasno sinoć trajao je policijski očevid na mjestu tragične prometne nesreće u Lađarskoj ulici kod Staroga mosta u Sisku, a u kojoj je život izgubila 30-godišnja vozačica dok je njezino četvero putnika s teškim tjelesnim ozljedama prevezeno u sisačku Opću bolnicu.

Za živote dvoje njih intenzivno se bore sisački liječnici!

Iz PU sisačko-moslavačke kažu da je očevidom utvrđeno da je do nesreće došlo oko 18.50 sati kada je 30-godišnjakinja upravljala vozilom sisačkih oznaka te je, nakon pretjecanja, a uslijed neprilagođene brzine kretanja, sišla s kolnika i prvo udarila u prometni znak.

Potom se vratila na kolnik i prešla na suprotnu prometnu traku gdje se zabila u betonski most, piše Jutarnji.

Beživotno tijelo preminule djevojke prevezeno je na odjel patologije sisačke bolnice na obdukciju, a njezini suputnici s kojima se to popodne, kako doznajemo, družila kod prijatelja na roštilju, do daljnjega ostaju u bolnici.

Ozlijeđeni u bolnici

- Putnici iz vozila su prevezeni u sisačku opću bolnicu gdje su 41-godišnjaku i 19-godišnjaku okvalificirane teže tjelesne ozljede, a 39-godišnjaku i 20-godišnjakinji teške tjelesne ozljede opasne za život.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku u svezi ove prometne nesreće dostaviti izvješće - kažu iz sisačke policije.

Kako su nam, pak, sinoć nakon nesreće ispričali neki od svjedoka, buka koja je nastala prilikom udarca auta o zid bila je frapantna.

- Strašno se čulo kad je auto udario u zid Starog mosta. Taj udarac je bio toliko jak da od auta ništa nije ostalo.

Vatrogasci i Hitna pomoć su vrlo brzo došli. Čak je izbio i požar na autu pa su vatrogasci, dok su planirali kako što brže izvući unesrećene iz auta rezanjem i trganjem lima, prvo morali gasiti vatru. Brzo su sve to odradili i prvo dvoje odmah po izvlačenju ukrcali u vozila Hitne i odvezli do bolnice.

‘Nepregledan prolaz‘

Nadam se da će biti dobro - rekao je za Jutarnji jedan svjedok.

Druga svjedokinja je dodala da tom trasom kroz nepregledan prolaz često automobili divljaju i da je posebno opasan kad se sve zaledi ili, pak, bude vode na kolniku.

- Vatrogasci i djelatnici Hitne su stvarno dali sve od sebe da budu brzi i da što pažljivije, slušajući smjernice jedni drugih, timski izvuku ljude iz auta. Adrenalinske scene kao iz filma. Netko je u nekom trenutku rekao da je poginula djevojka, mislim da je spomenuto da je vozačica bila.

Pretužno - zaključila je sugovornica.

27. travanj 2024 08:18