StoryEditorOCM
ForumHOROR NA TELEVIZIJI

Vučić šokirao Srbiju javno pokazujući fotografije izmasakriranih tijela navijača: ‘Ovo je odvratno, zastrašujuće, maknite djecu od televizora!"

Piše PSD
7. ožujka 2021. - 08:53

Srbijanski predsjednik, Aleksandar Vučić, sinoć je uživo na javnoj televiziji RTS pokazao necenzurirane fotografije izmasakriranih tijela ubijenih navijača. Riječ je o likvidacijama za koje je osumnjičena nedavno privedena kriminalna skupima Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Kao što je poznato Vučić je još prošli tjedan najavio kako će javnosti prikazati neke od najjezivijih dokaza protiv kriminalne organizacije okupljene oko Belivuka. Zaključio je da će javnost u Srbiji i Europi ostati šokirana stravičnim zločinima navedene grupe koja je posljednjih godina ulijevala strah na ulicama Beograda.

Sinoć je nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost sazvao konferenciju za novinare na kojoj su uz njega bili i premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Upozoravam, sljedećih 30 sekundi maknite djecu od televizora, jer ovo što ćemo vam pokazati, jednostavno je odvratno - najavio je Vulin objašnjavajući kako su se dugo lomili bi li ovo prikazali.

- Dugo smo razmišljali kako ćemo to napraviti tako da poštujemo zakon. Ovo što ćemo vam prikazati je odvratno, zastrašujuće, iako je samo manji dio onoga čime raspolažemo – uvodno je rekao Vulin.

Prije prikazivanja fotografija Vučić je rekao kako nisu odlučili pustiti snimku nedjela, ali i kako imaju slike na kojima su sakrili lica. Netom prije poručio je da će pokazati  “samo dva lica likvidirana na brutalan i monstruozan način”.

“Istražujemo i četvrto ubojstvo, a skupljamo dokaze i za peto, šesto i sedmo”, dodao je Vučić.  

Na velikom ekranu tada su prikazane užasne fotografije. Prvo je pokazano zaplijenjeno oružje, a onda leš na kojem se vidjela tetovaža Crvene zvezde. Uslijedile su potom fotografije obezglavljenog tijela jednog navijača Partizana.

Uz taj horor objavljene su i fotografije oružja.

“Između Šapca i Loznice zaplijenjena je 21 cijev, u pitanju su duge cijevi, ima snajperskih pušaka”, rekao je Vučić i dodao: “S ovom bandom smo završili, a onima koji misle da su ih naslijedili šaljemo poruku – gotovi ste, završit ćete iza rešetaka. Obračunat ćemo se s njima, ima ih od Vranja do Subotice, od Valjeva do Niša, u svakom mjestu bit će uhićenja koliko hoćete. Oni koji misle da ubijanjem i prodajom droge mogu da postignu nešto u životu, moraju da biti sankcionirani – poručio je.

Na pitanje da li ima pripadnika opozicije koji su povezani sa kriminalnim grupama, Vučić je rekao da nije važno tko je u kojoj stranci već da je bitno “da se kao država izborimo s organiziranim kriminalom”.

“Naš cilj je da se građani Srbije osjećaju slobodnije, sigurnije i da vjeruju u državu”, poručio je Vučić. “A to ćemo”, kazao je, “postići kada država pokaže odlučnost da se na nemilosrdan način u pravnom smislu obračuna sa kriminalcima”.

“Za nas je važno ne samo da riješimo pitanje zlikovaca koji misle da mogu sjeći glave, već da pokažemo i onim ‘zadušnim babama’ koji pričaju da je ovo obračun s neposlušnima i navijačima”, rekao je Vučić.

Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković Mare uhićeni su prije mjesec dana. isti je dan uhapšeno 20 pripadnika ove kriminalne grupe. Uhićeni si na više lokacija u Beogradu i okolici i to u trenutku kada su krenuli zapaliti automobile koje su koristili u izvršenju kaznenih djela. Policija je zaplijenila sva vozila i mobitele i započela seriju saslušanja svih koji su na neki način povezani s pripadnicima ove kriminalne grupe.

24. travanj 2024 20:21