StoryEditorOCM
ForumKOMENTAR

Vučićevo ‘čašćenje‘ cjepivom je sramota i poraz naše države: hoće li na kraju Srbija cijepiti više Hrvata i hrvatskih građana nego sama Hrvatska?!

Piše Ivo Bonković
29. ožujka 2021. - 17:35

Čitam, i ne vjerujem. Zapravo vjerujem, jer me više baš ništa ne može iznenaditi. Ali opet....

Ma evo, čitam priču Zinke Bardić koja se, iako hrvatski državljanin, cijepila u Srbiji. Besplatno! Dakle prijavila se putem aplikacije e-Uprava i zapisala za cijepljenje u Sremskoj Mitrovici jer je najbliža granici na Bajakovu.

I nadala se da će u nekom roku od 45 dana doći na red. I onda i ona sama čita, i ne vjeruje: "Međutim, već sljedećega dana stiže mi e-mail u kojem me pozivaju za dva dana na cijepljenje u Novi Sad na lokaciju - Novosadski sajam. I točan termin, dan, sat, formular koji treba popuniti..." I ne samo to, kad je došla na zakazani termin još je i pitaju, a molim vas koje biste cjepivo primili?

I sad nastavak priče "čitam, i ne vjerujem". Na isti dan kad je objavljena ispovijest Zinke Bardić meni na mobitel stiže poruka: "Poštovani, potvrđujemo da ste se uspješno prijavili za cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Prednost imaju osobe starije životne dobi...Točan termin i mjesto cijepljenja zaprimit ćete na isti način kao ovu poruku u trenutku kada dođe Vaš red za cijepljenje s obzirom na Vašu dob i zdravstveno stanje. Zahvaljujemo....Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo."

Odlično. Ovu lijepu i poticajnu obavijest dobio sam samo 26 dana nakon prijave! Da, upravo toliko je trebalo da Ministarstvo i HZJZ na moju prijavu za cijepljenje ispunjenu 3.ožujka poruče kako će moj 41 tisuća i neki broj imati šanse za dolazak na red negdje do kraja - mjeseca, godine, stoljeća?

Dakle, čitam i ne vjerujem. Neka tamo Srbija, siromašna, nečlanica Europske unije, nečlanica NATO-a, hrvatske državljane poziva u roku dva dana da dođu na cijepljenje, a mene moja Hrvatska, bogata, članica Europske unije, članica NATO-a, nakon 26 dana obavještava da.... ne znam što me obavještavaju? Da ću možda jednom jednog dana, ako i kad....

I sad je pitanje, hoće li na kraju Srbija cijepiti više Hrvata i hrvatskih građana nego sama Hrvatska? Eto, čitam i ne vjerujem, izgleda da, nastave li oni onako a mi ovako, će i biti tako.

Ali zapravo bit će da je u meni problem. Bit će da sam se prijavio na krivu aplikaciju...

image
CIJEPI SE. ALI KAD?

23. travanj 2024 12:24