StoryEditorOCM
ForumTOP REZULTAT

Za najbolje pržene krumpiriće ikad poslušajte savjet profesionalca: za božanstvenu hrskavost najvažnija je ‘treća sreća‘

Piše Spiza SD
1. svibnja 2023. - 11:26

Planirate li uz specijalitete s gradela (za koje smo vam najbolje savjete dali ovdje) poslužiti i pržene krumpire, sigurno se želite pobrinuti da vam pomfrit bude na visini. Gnjecavi i presušeni krumpirići nikad nisu dobra ideja, međutim prava su uvreda brižno ispečenom mesu ili ribi.

Pitate li profesionalnog chefa kako napraviti dobar pomfrit, reći će vam da sve počinje odabirom pravog krumpira, a to je u ovom slučaju brašnasti, a takav je, u pravilu, krumpir crvenkaste kore. Kad ga budete rezali, uvažite savjet prema kojem je najbolje da su prutići dimenzija 1 cm x 1 cm x 10 cm.

image
Hidetoshi Tanaka/The Yomiuri Shimbun Via Afp

Tajna hrskavog vanjskog sloja i mekog, pahuljastog središta je u trostrukom kuhanju: najprije ga kratko prokuhajte u kipućoj vodi dok ne omekša pa ga ohladite i osušite na papirnatom ručniku, potom slijedi prženje, po mogućnosti u fritezi na 150°C dok lagano ne porumeni, nakon čega ga još jednom ohladite i potom slijedi treća sreća - prženje na 180°C dok ne poprime zlatnosmeđu boju i hrskavu teksturu.

04. svibanj 2024 17:02