StoryEditorOCM
ForumFOTO: SMRTONOSNA BUKTINJA U TRUMPOVOM NEBODERU

Zapalio se Trump Tower na Manhattanu, izgorio čovjek u stanu na 50. katu, nekoliko vatrogasaca ozlijeđeno

Piše Hina / JL
8. travnja 2018. - 15:03
2018-04-08T000442Z_2033426932_RC1ADFA272C0_RTRMADP_3_NEW-YORK-FIRE-TRUMPTOWER

Jedan je muškarac poginuo, a šest vatrogasaca zadobilo je lakše ozljede u požaru na 50. katu tornja Trump u New Yorku koji je brzo ugašen, javljaju u nedjelju agencije, a prenosi Jutarnji list.

Žrtva požara, 67-godišnji Todd Brassner pronađen je bez svijesti u stanu na 50. katu i proglašen je mrtvim u bolnici, objavila je policija.

Nema informacija u uzroku požara koji je izbio kasno navečer u subotu po mjesnom vremenu.

Debris falls during a fire at Trump Tower in New York, U.S., April 7, 2018 in this still image from video obtained from social media. Twitter @ZionLee_ /via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES

Twitter @ZionLee_ / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump, koji ima ured i privatnu rezidenciju u toj zgradi na Manhattanu, nije bio u njoj u vrijeme požara.

"Požar u Trump Toweru je ugašen. Vrlo ograničen (zgrada vrlo dobro izgrađena). Vatrogasci (i žene) obavili su sjajan posao. HVALA", napisao je predsjednik na Twitteru.

Nijedan član obitelji Trump nije bio u zgradi u vrijeme požara, rekli su vatrogasci.

First responders work on a fire in a residential unit at Trump tower in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., April 7, 2018. REUTERS/Amr Alfiky

Amr Alfiky / REUTERS

 

Oko 200 vatrogasaca odgovorilo je na poziv kada je oglašen alarm na požar.

To je drugi požar ove godine pošto su u siječnju tri osobe bile ozlijeđene u vatri na vrhu tornja poznatog kao Trump Tower.

Osim penthousea na 66. katu, u zgradi su i sjedište organizacije Trump, druge rezidencije, uredi i trgovine, prenosi Jutarnji list.

A residential unit is pictured following a fire at Trump Tower in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., April 7, 2018. REUTERS/Catherine Koppel

20. travanj 2024 17:09