StoryEditorOCM
ForumGOVOR MRŽNJE

Zbog jezivog transparenta u Zagrebu privedene četiri osobe, dovodi ih se u vezu sa sramotnim natpisom ‘J**at ćemo srpske žene i djecu‘

Piše Marin Dešković/Jutarnji list
12. lipnja 2020. - 15:28

Zbog isticanja sramotnog transparenta na Kustošiji, a na kojem je pisalo "J**at ćemo srpske žene i djecu", u službene prostorije Druge policijske postaje na Črnomercu dovedene su četiri osobe koje policija dovodi u vezu s događajem, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Srpsko narodno vijeće objavilo je jutros na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide navijači kako drže natpis "Je**t ćemo srpske žene i djecu".

Kontaktirali smo i policiju vezano uz ovaj slučaj. Evo što su odgovorili:

'Obavještavamo Vas da je 11. lipnja 2020. u večernjim satima bila zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da su na mjesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira. No, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje. S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka. Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem', priopćeno je iz policije.

Premijer Andrej Plenković je iz Vukovara taj natpis najstrože osudio, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Zagrebu je kratko rekao kako je siguran da policija radi na ovom slučaju.

19. travanj 2024 02:00