StoryEditorOCM
ForumOTAC I SINOVI

Zbog maloljetne sestre koja je ostala trudna, izvukli ga iz auta i brutalno pretukli metalnim šipkama

Piše Vijesti SD
29. siječnja 2023. - 13:28

Otac i trojica sinova presreli su muškarca, izvukli ga iz automobila te ga pred očima majke brutalno pretukli. Čovjek je s teškim tjelesnim ozljedama završio u bolnici, piše danica.hr.

Udarali su ga rukama i nogama po cijelom tijelu, više puta je dobio u udarce metalnom eurokukom u glavu, mlatili su ga metalnim šipkama i kamenom.

Žrtva je u napadu zadobila prijelom nosne kosti s deformacijom, opsežne otoke i krvne podljeve cijelog lica i glave, razderotine po licu i drugim dijelovima glave, ozlijeđen bubreg i ozljede koštanog sustava lijeve očne duplje.

Sve se dogodilo još u srpnju 2011. u Garešnici. Napadače – oca Ivicu (56) te sinove Slobodana (32), Sinišu (35) i Nenada (38) – Općinski sud u Bjelovaru osudio je na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora. Svi su dosad višestruko osuđivani za različita kaznena djela i prekršaje.

Presudu je potvrdio Županijski sud u Bjelovaru odbivši sve žalbe okrivljenika kao neosnovnane. Moraju, dakle, u zatvor.

Ovih dana u privatnoj parnici sutkinja u Garešnici odlučila je i da osuđena četvorka napadnutome mora platiti oko 11.000 eura odštete plus 2600 eura odvjetničkih troškova. Ukupno je to oko 13.600 eura, odnosno otprilike 102.000 kuna. Ta je presuda nepravomoćna.

Napadnuti muškarac ispričao je kako je sve počelo kad je njegova sestra, tada 16-godišnjakinja, ostala trudna te otišla s jednim od sinova. Oni su joj branili tu vezu jer su znali o kakvoj je obitelji riječ.

Napadači su na sud pozvali svjedoke koji su im dali alibi i tvrdili kako su tog dana u to vrijeme svi bili zajedno.

No, njihove iskaze pokopale su izjave drugih svjedoka, susjeda iz kuće pred kojom se dogodio cijeli napad.

Kad je sve počelo, u strahu su se zaključali u kuću i nisu se usudili ni viriti kroz prozor.

17. travanj 2024 12:50