StoryEditorOCM
ForumPOTRESAN SLUČAJ

Žena je pred zgradom u Njemačkoj naišla na ovu torbu, a onda je primijetila da se pomiče... Unutra je bila i poruka

Piše Vijesti SD
3. veljače 2023. - 17:41

Žena (60) je u Braunschweigu, gradu u njemačkoj saveznoj zemlji Donja Saska, pronašla novorođenče ispred ulaza u stambenu zgradu. Beba je bila u zelenoj torbi za kupovinu, piše Fenix magazin.

Na putu kući, žena je u nedjelju (29. siječnja) otkrila zelenu torbu ispred ulaza. Kad je bolje pogledala, primijetila je kako se nešto miče unutar torbe za kupovinu. U torbi je bio mali dječak i s njim rukom pisana poruka.

“Beba je stara samo dan ili dva”, kažu u policiji. Novorođenče je umotano u nekoliko deka. Da bebi ne bude hladno, očito se pobrinula osoba koja ga je usred zime stavila u torbu ispred ulaza stambene zgrade.

Prema navodima policije, tu je i rukom pisana poruka sa zahtjevom da se beba stavi u otvor za bebe.

“Srećom, tek što je gospođa prošla, dijete se pomaknulo, pa se i torba zatresla. Inače žena ne bi pronašla bebu”, kaže glasnogovornik policije u Braunschweigu za njemačke medije.

Žena koja je pronašla bebu ju je uzela, odnijela u svoj stan i pozvala Hitnu pomoć.

Nakon pregleda u bolnici utvrđeno je kako je beba zdrava. Prema navodima policije, dijete je na licu mjesta moglo biti najviše dva i pol sata.

Policija u Braunschweigu traži svjedoke koji su nešto vidjeli, koji prepoznaju plahte u koje je beba bila umotana ili koji prepoznaju uočljivu zelenu torbu. Traga se i za osobom koja je bebu ostavila ispred kuće.

Nije poznato živi li tražena osoba u stambenoj zgradi ispred koje je novorođenče ostavljeno.

Na zahtjev Ureda javnog tužitelja u Braunschweigu, objavljene su fotografije na kojima se vidi torba za kupovinu i nekoliko plahti u koje je beba bila umotana, piše Fenix magazin.

“Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte kriminalističku službu na 0531-476 2516”, navela je policija u svom apelu.

01. lipanj 2023 06:12