StoryEditorOCM
ForumSVJETSKI REKORD

Žena rodila desetorke, začela prirodnim putem; suprug u šoku: ‘Na ultrazvuku smo ih vidjeli samo osam!‘

Piše JL
9. lipnja 2021. - 19:16

Jedna žena iz Južnoafričke Republike rodila je desetorke, piše BBC.

Gospođa Gosiame Thamara Sithol time je postavila novi svjetski rekord, a njezin suprug je rekao da su ostali potpuno začuđeni.

- Na ultrazvuku se vidjelo "samo" osam beba. Sretan sam, pun emocija, dobio sam sedam dječaka i tri djevojčice. Ali ne mogu sada puno pričati - rekao je Teboho Tsotetsi za Pretoria News.

Jedan južnoafrički dužnosnik je potvrdio za BBC da je doista rođeno desetero djece u jednom porodu, dok je drugi rekao da "tek trebaju vidjeti" djecu. Slučaj desetorki već istražuje i Guinnessova knjiga rekorda.

Gospođa Sithole (37) je prije šest godina već rodila zdrave blizance, a trenutno se nalazi u bolnici u Pretoriji u kojoj je u ponedjeljak njenih desetero djece porođeno u 29. tjednu trudnoće i to carskim rezom. Prije mjesec dana je pak za Pretoria News ukratko ispričala kako se osjeća  - tada je mislila da je trudna sa "samo" osmero djece.

- Jako sam se brinula, pitala sam se hoće li svi stati u maternicu, hoće li preživjeti? Molila sam se za njihovo zdravlje. U svakom slučaju ova djeca su božje čudo, kazala je Sithole prije mjesec dana.

Prema Guinnessu, rekord za najviše rođenih beba u jednom porodu, a koje su sve preživjele, je osam. Taj je rekord postavljen u SAD-u 2009. godine, ali je zapravo već "povijesni". Naime, prošlog je mjeseca 25-godišnja Halima Cissé iz Malija rodila devetero djece, koja su navodno sva dobro i nalaze se u jednoj klinici u Maroku.

Porođaji u kojima se rađa troje ili više djece nerijetko se događaju kada su djeca začeta umjetnom oplodnjom, ali u ovom slučaju do začeća je došlo prirodnim putem, bez medicinske pomoći.

18. travanj 2024 02:17