StoryEditor
ForumPOLICAJAC PRETUKAO SUPRUGU, GANJAO JE PO DVORIŠTU I PRIJETIO JOJ PIŠTOLJEM

Žena vikala i zapomagala, napadnut i susjed koji joj je htio pomoći

Piše Jutarnji.hr
10. rujna 2019. - 19:39
nasilje

Načelnik policijske uprave osječko-baranjske privremeno je udaljio iz službe policijskog službenika (40) koji je noćas oko 2 sata na području Osijeka u pijanom stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu, priopćila je PU osječko-baranjska.

Tijekom napada, supruga je izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem koji legalno posjeduje. U tom trenutku na dvorištu se nalazio i 39-godišnji susjed koji je izašao čuvši kako 34-godišnjakinja zove u pomoć. Navedeni 40-godišnji policijski službenik, koji je na bolovanju, tad je oružjem zaprijetio i susjedu, prenosi Jutarnji.hr.

Odmah po dojavi na mjesto događaja žurno su stigli policijski službenici nadležne policijske postaje koji su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje.

Nasilnom policajcu na mjestu događaja je izmjereno je 1,18 promila alkohola u krvi, oduzet mu je službeni i privatni pištolj, te je uhićen i nalazi se u prostorijama PU, navodi se u priopćenju pod naslovom 'Nulta točka tolerancije prema svakoj vrsti nasilja!'.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Načelnik policijske uprave osječko-baranjske policijskog službenika je privremeno udaljio iz službe.

Osječko-baranjska policijska uprava pritom u priopćenju ističe da ima nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju koje je zadnjim izmjenama Zakona o policije propisano kao teža povreda službene dužnosti.

- Policijski službenici dužni su sa posebnim obzirom odnositi se prema žrtvama nasilja, svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena, stoga snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima, naprotiv, zaključuje se u policijskom priopćenju.

Izdvojeno

05. srpanj 2020 09:04