StoryEditorOCM
FotoreportENERGIČNA SVIRKA

Britanski blues veteran Norman Beaker rasplesao dvoranu HNK Zadar, unatoč maskama i razmaku, publika se odlično zabavila, pao je i bis!

Piše M.K.
15. studenog 2021. - 12:20

Zadarska publika sinoć je ispunila dvoranu HNK Zadar na koncertu britanskog blues veterana Normana Beakera i njegovog trija, koji su se odužili odličnom blues rock svirkom.

Koncert je održan u okviru programa Klub Koncertnog ureda Zadar, a bend je nastupio u sastavu: Norman Beaker, vokal i gitara, Boris Hrepić, bas i vokal i Leo Anđelković, bubnjevi.

Da će to biti odličan koncert pokazale su već izvedbe nekoliko prvih pjesama,a do kraja koncerta "temperatura" je u publici i na pozornici samo rasla, srećom ne od covid zaraze, već od glazbene energije koja se mogla itekako osjetiti.

Iako je publika sjedila "naoružana" maskama (za ulaz se nije tražila covid potvrda), do kraja večeri Beakerov trio podigao je na noge i - rasplesao, pa je sve skupa izgledalo kao u najboljim danima prije pandemije.

Nedostatak glazbenih događaja u Zadru sigurno je utjecao na to, ali Norman Beaker iskusni je izdanak i suvremenih britanske blues scene i jedan od rijetkih koji su s otoka kročili u Blues kuću slavnih, pa je odličan nastup ipak najveći "krivac" za sjajnu atmosferu u dupke ispunjenoj dvorani HNK Zadar, doduše ne skroz ako se računaju sjedalice na kojim se zbog epidemioloških mjera nije moglo sjediti zbog međuosobnog razmaka. Pao je čak i bis!

Malo nadrealno je izgledao takav blues koncert, ali još se jednom pokazalo da odlična glazba i nastup mogu pobijediti i takva (pandemijska) ograničenja.

25. travanj 2024 00:47