StoryEditor
FotoreportXXL FOTO: USPJEŠNA 15. NOĆ MUZEJA

Brojni Zadrani uživali su u raznim izložbama, radionicama i kvizovima

Piše MG
1. veljače 2020. - 10:00
noc_muzeja_zadar10-310120

Zadarski muzeji, galerije i jedna osnovna škola i ove su se godine uključiti u tradicionalnu, 15. Noć muzeja koja održala sinoć, 31. siječnja, u cijeloj Hrvatskoj. Mnogi su Zadrani sinoć obilazili muzeje te uživali u bogatom kulturnom i povijesnom nasljeđu te u raznim radionicama.

Uz stalni postav, radionice puhanja stakla i izrade staklenog nakita na plameniku, koncert i lutriju, Muzej antičkog stakla u Noći muzeja predstavilo je i dvije nove izložbe – u maloj izložbenoj dvorani izložbu ''Staklo Aserije'' autora Ive Fadića i Berislava Štefanca, a u velikoj dvoran prezentacijsku izložbu "Art Glass Studio Bokart".

Najbogatiji program u Noći muzeja kao i uvijek imao je Narodni muzej Zadar. U Kneževoj palači tako se moglo razgledati stalni postav - "Šest salonskih priča" koje govore o šest povijesnih razdoblja Zadra.

Zadarski Arheološki muzej pripremio je izložbe "Muzejske obljetnice" – slikom kroz prošlost Arheološkoga muzeja Zadar, u Crkvi sv. Donata "Krajolici i spomenici zadarskog područja krajem 19. i početkom 20. stoljeća u istraživanjima prof. dr. Luke Jelića" i u Knjižnici Arheološkoga muzeja "Ex libris ljubitelja starina don Frane Bulića". Osim toga, kao i svake godine organizirane su radionice i kvizovi.

U Centru za podvodnu arheologiju  posjetitelji su mogli razgledati izložbu "Hrvatska podvodna baština" u kojoj su predočeni najzanimljiviji nalazi iz podvodnih arheoloških istraživanja koje je proveo MCPA. U nekadašnjoj Crkvi sv. Nikole mogli su doznati nešto više o zanimljivim crticama iz povijesti a prostora, a održana je i radionica za djecu - "Potraga za potopljenim blagom".  

Prirodoslovni muzej je, kao i svake godine, bio najzanimljiviji onim najmlađima. 

Kako je bilo na 15. Noći muzeja pogledajte u fotogaleriji. 

Izdvojeno