StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: GOSTOVANJE VRHUNSKOG ISTARSKOG CHEFA POKAZALO SE KAO PUN POGODAK!

David Skoko u Zadru održao čak šest kulinarskih radionica, Zadranke su bile oduševljene...

4. veljače 2019. - 13:39
skoko4-030219

Amateri i profesionalni kuhari ovog su vikenda u Zadru mogli učiti kulinarske trikove od, po mnogima najboljeg hrvatskog chefa, Davida Skoke. Prstohvat novih trikova, zrno stand up humora, žlica i vilica dobrih okusa i pregršt dobre zabave polaznicima čak šest trosatnih radionica u četiri dana priredio je ovaj prvi hrvatski kuhar koji ima i svoju vlastitu emisiju na popularnom kanalu 24Kitchen.

Da je dolazak Skoke u Zadar bio pun pogodak, svjedoči činjenica o potpuno rasprodanim radionicama, uvedenim dodatnim terminima kao i večera koju je za goste spremio u zadarskom restoranu 2Ribara. Ova je ideja proizašla iz koncepta Zadar Cooking Classa, edukativnih kulinarskih radionica koje su s radom započele ovoga ljeta u prostoru na Poluotoku, u ulici Madijevaca 10. Koliko smo mogli vidjeti i okusiti, osim samih polaznika, uživao je i sam Skoko.

- Posljednjih šest godina intenzivno radim na prenošenju svojih ideja, kuhanja i načina rada i u tome iznimno uživam. Prvi put sam u ovom gastronomskom klubu u Zadru, i vidim da su ljudi željni zabave i upoznavanja novih trikova u kuhanju, a amateri su u puno većoj mjeri pokazali entuzijazam od profesionalnih kuhara. Ne razmišljaju toliko o komercijalnoj kuhinji, već istinski uživaju u novim znanjima, otkrio nam je Skoko.

Poznat kao istarski chef koji ne podcijenjuje ni jednu vrstu sirovine iz mora, koji od jeftine plave ribe radi senzaciju na tanjuru, polaznike radionica osim kulinarskim umijećem zadivio je svojom opuštenošću, šarmom i humorom uz koji je zabava zagarantirana, a kulinarski se trikovi bolje i dulje pamte. Na meniju su bili ragu od mošuna sa tagliatellama, konfi od morskog psa s kremicom od kukuruza i kurkume, kao i sate od cipla sa umakom od kikirika. Uz lakoću i jednostavnost kojom Skoko pristupa svakom kuharskom izazovu njegova originalnost i kompetentnost jednostavno oduševljava i inspirira.

- Uvijek mi je cilj spremati lokalne namirnice koje su trenutno lako dostupne i svježe, ali na neobičniji način koji je relativno lako ponoviti, da ljude izbacim iz njihove komfor zone i ponudim im nešto novo, a da usput shvate da kuhanje nije bauk! Kuhajte i uživajte u tome, poruka je iznimno uspješnih zadarskih radionica ovog istarskog chefa.

Kako je bilo na jednoj od radionica u Zadar Cooking Classu, pogledajte u našoj fotogaleriji!

25. travanj 2024 19:16