StoryEditorOCM
FotoreportINSPIRIRAJTE SE!

Dok na ulicama "mlate" lepeze i ventilatori, na tiramolu vijore ređipeti i šalovi: naletjeli smo na sto hit detalja za obranu od toplinskog vala

Piše M.K.
27. lipnja 2019. - 21:21
vrucina22

 

Bome nije lako izići vani na + 35 stupnjeva Celzijevih i obavljati kupnju, vraćati se od liječnika, odlaziti na posao koji počinje usred paklenog dana...

Sve i kad ste u điru iz čistog zadovoljstva, kao turist ili "domaća" koja tek žuri na kavu s prijateljicom, aktualna vrućina ubija i fizički i u pojam.

Da ne bi samo uzdisali i "kontali" kako je nepodnošljivo, na ulicama je zabavno obratiti pažnju i na hit načine kojima se ekipa diljem Dalmacije bori protiv "omarine".

Ono čemu smo se do prije koju godiu čudili i smijali i mogli zamisliti tek u rukama tenom preosjetljivijih Azijata, mali ručni ventilator, danas je sve prisutniji "modni detalj".

"Mlati" se, sve u šesnaest, i tradicionalnim lepezama, a više nikome nije neugodno otvoriti kišobran umjesto suncobrana i pomoći se dok se po gradu rješavaju obaveze.

Svim fotografijama borbe s vrućinama danas je posebno prkosila jedna splitska, na kojoj su na tiramolu u Getu zavijorili "ređipeti" i - zimski šalovi!

A kad promislite, ima i logike, pa kad će se debele zimske stvari brže osušiti i osvježiti nego kad raspale Celzijusi. U jedno jutro riješi se pola zimskog ormara... - piše Slobodna Dalmacija.

19. travanj 2024 14:32