StoryEditorOCM
FotoreportFOTOREPORT

Evo kako Josipa Rimac izgleda nakon 4 mjeseca pritvora: zadržala je vitku liniju, iz Remetinca je izašla u uskoj kožnoj jakni. Pogledajte fotografije

Piše PSD
29. rujna 2020. - 17:54

Nakon četiri mjeseca provedena u remetinečkom pritvoru, bivša državna tajnica Josipa Rimac izašla je u 17.20 sati na slobodu.

Pred zatvorom ju je, osim mnogobrojnih novinarskih ekipa, dočekala odvjetnica Lidija Horvat s kojom se u vozilu dovezla i Rimčeva maloljetna kćer.

U našoj galeriji pogledajte fotografije koje je snimila kolegica Hajdi Karakaš Jakubin.

Njena odvjetnica Lidija Horvat potvrdila je da Uskok u međuvremenu nije tražio produljenje istražnog zatvora ni proširio istragu.

- Nakon njenog otpusta, ona mora doći malo k sebi. Nakon toga ćemo mi započeti kako spada pripremu njene obrane. Spis ima preko trideset tisuća stranica i trebat će to sve proći - rekla je Horvat za N1 te potvrdila kako je moguća nadopuna obrane.

Krajem kolovoza Uskok je i treći put proširio istragu protiv Rimac, a ona je i tada izjavila da se ne osjeća krivom.

Osim Rimac u Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke u istom slučaju ranije bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija koji su pušteni da se brane sa slobode.

Upitana hoće li nekog optužiti, po funkciji iznad nje, skinula je naočale i rekla s osmijehom:

"Zar vam ja izgledam da bi nekog optužila?", prenosi Jutarnji njenu izjavu. 
 

18. travanj 2024 08:23