StoryEditorOCM
FotoreportFOTOGALERIJA: ODRŽANA PROCESIJA NA DAN CVJETNICE

Evo što nas još očekuje u Velikom tjednu!

Piše L.B.
9. travnja 2017. - 15:14
cvjetnica5-090417

Mnoštvo Zadrana sudjelovalo je u nedjelju u procesiji na obilježavanju Cvjetnice. Maslinove grančice je u crkvi sv. Marije blagoslovio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, nakon čega je formirana procesija svećenika i puka. Krenulo se prema zadarskoj katedrali, gdje je nadbiskup predvodio misu.

Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje je uvod u Veliki tjedan, spomen na posljednje dane Isusova života, njegovu muku i smrt. U ovom tjednu počinju pripreme za Uskrs, najveći kršćanski blagdan.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić će na Veliki četvrtak u katedrali u 9 sati predvoditi misu posvete ulja, a u 19 sati misu Večere Gospodnje na kojoj će oprati noge dvanaestorici predstavnika gradskih župa.

Na Veliki petak nadbiskup će u katedrali u 19 sati predvoditi Službu Muke Gospodnje, nakon čega će gradom proći procesija. U subotu uskrsno bdijenje u katedrali počinje u 21,30 sati, a na dan Uskrsa nadbiskup će u katedrali predvoditi koncelebrirano misno slavlje, s početkom u 11 sati, kada će podijeliti papinski blagoslov s potpunim oprostom.

25. travanj 2024 12:35