StoryEditorOCM
FotoreportU HNK ZADAR

Fotogalerija: odigrana Ionescova ‘Instrukcija‘, djelo rađeno u produkciji uvijek odlične Drame plus potpisao je autorski dvojac!

Piše L.B.
30. siječnja 2021. - 11:48

Predstava ''Instrukcija'', odigrana u produkciji Drame plus na daskama HNK Zadar, nastala je kao autorski projekt prema motivima teksta francusko-rumunjskog pisca, predstavnika teatra apsurda Eugéna Ionesca. Riječ je o komičnoj drami u kojima su glavni likovi profesor i učenica. Ovo apsurdno djelo grotesknog je karaktera s elementima nasilja, kako intelektualnog tako i fizičkog.

„Instrukcijom“ se progovarilo o problemima današnjice, s izrazitim naglaskom na sistem obrazovanja i sveprisutnog nasilja. Problematika školstva u kojem se izostavljaju osnove, borba učenika protiv nametnutog sistema, spolna nastranost i seksualne perverzije samo su neki od motiva koji prožimaju ovaj komad.

Predstava je nastsla u režiji Lovre Ivankovića i produkciji Drame plus.

Autorski tim čine Lovro Ivanković i Nika Ivančić (izvođači), Vinko Radovčić je asistent režije, Josip Kresović - Naonar je radio scenografiju, kostimografiju Anita Goreta, dok je oblikovanje svjetla radio Frane Papić.

24. travanj 2024 21:11