StoryEditorOCM
FotoreportFOTO&VIDEO: POZNATI GLUMAC LETIO S KRILIMA OLUJE

Goran Višnjić zaglumio Toma Cruisea iz 'Top Guna': nabacio naočale i osmjeh za promociju filma "General"

Piše Iva Ivanac
28. lipnja 2019. - 20:00
visnjic_krila_oluje17-280619

Kao Tom Cruise u filmu "Top Gun" tako se i Goran Višnjić prošetao zrakoplovnom pistom vojarne "Pukovnik Mirko Vukšić" u Zemuniku s ekipom "Krila Oluje". Trenažni let u kojem je u petak sudjelovao poznati glumac uvertira je u nastup zrakoplovne akrobatske skupine u subotu u 19.30 sati iznad šibenske rive povodom programa zatvaranja 59. Međunarodnog dječjeg festivala, ali i s ciljem popularizacije zanimanja vojnog pilota kod mladih. Višnjić je u petak poletio iz Zemunika sve do Šibenika i nazad, a prije leta se s novinarima zezao kako ništa nije htio jesti.

- Spreman sam za let i imam malu tremu, ali jedva čekam da poletimo. Nisam ništa ručao, još je rano, ali možda ćete vidjeti što mi je mama spremila za doručak, našalio se zgodni Šibenčanin i dodao kako ga nije strah jer su momci iz "Krila Oluje" "naši" dečki. Prvu suradnju s "Krilima Oluje" Višnjić je ostvario 2017. godine za potrebe snimanja filma "General" u kojm glumi naslovnu ulogu Ante Gotovine, a film će ovoga ljeta u Puli imati svoju premijeru.

Let do Šibenika i nazad trajao je oko sat vremena, a nakon izvođenja brojnih akrobacija Višnjić nije imao puno toga za reći. Lice mu nije moglo sakriti oduševljenje.

- Rijetko kada sam bez teksta, ali ovaj put zaista nema ništa reći. Ovo je genijalno! Imam veliko strahopoštovanje prema ovim momcima, udaljenost odnosno blizina na kojoj lete je uistinu nevjerojatna, kazao je poznati hrvatski glumac s adresom u Hollywoodu dodajući kako je svrha leta bila da se mladima pokaže da i oni jednog dana mogu postati piloti.

- Tko ovako nešto ne bi htio napraviti! Kazao sam momcima koliko sam zahvalan, ali ujedno i svjestan da je uistinu prava rijetkost da jedan obični civil leti s ovim ljudima. A let iznad Šibenika je posebna stvar. Još kao student kada bi se vikendom vraćao u rodni grad, srce bi zatitralo, a sada, kada sam letio iznad svog grada, emocije su bile "puta deset", kazao je Višnjić i priznao kako mu se ovim letom ostvario dječački san.

- Goran je na letu bio fantastičan, iako smo imali malih turbulencija, on je sve odlično izdržao. Višnjić je u avionu doživio i trostruko ogledalo, točku koju su rijetki u svijetu vidjeli, kazao je satnik Darko Belančić, voditelj akrobatske skupine Krila Oluje dodajući kako je Goran cijelo jutro proveo u pripremama kako bi bio spreman sjesti u avion i kao pravi profesionalac izdržati cijeli let.

Bojnik Zvonimir Mravunac pilot je s kojim je Višnjić sjeo u avion te nam je iz prve ruke otkrio kako mu je bilo letjeti s holivudskom zvijezdom.

- Uživao sam s Goranom u letu. Inače je Goran uvijek u glavnoj ulozi, ali ovog puta su scenarij i režiju odradila "Krila Oluje". Nadam se da će ga ovaj let potaknuti i na snimanje nekog hrvatskog Top gun filma u kojemu bismo zasigurno imali što i pokazati, kazao je bojnik Mravunac, oduševljen reakcijama poznatog glumca na akrobatske točke. Višnjić se sa svojim pilotom na kraju trenažnog leta odvojio od skupine te je, priznaje bojnik Mravunac, u jednom trenutku na većoj visini preuzeo palicu aviona da bi vidio kako to izgleda biti vojni pilot...

 

19. travanj 2024 16:11