StoryEditorOCM
FotoreportPROJEKT U ZAJEDNICI

Hrvatska vojska pomogla obnoviti Osnovnu školu Petar Zoranić u Ninu: posađene su masline, pokošena trava, obojane klupe, rukohvati i pročelje škole

Piše Zadarska županija
26. svibnja 2020. - 14:11

U utorak je u Ninu održana prezentacija završnih radova Hrvatske vojske na zgradi Osnovne škole „Petar Zoranić“.

Ovogodišnji program Dana Hrvatske vojske prilagođen je i odvija se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa te je naglasak obilježavanja stavljen na humanitarne projekte Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici. Tim su povodom, pripadnici 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku od 19. do 26. svibnja 2020. sudjelovali u uređenju okoliša i pročelja zgrade škole.

Prezentaciji su bili nazočni zapovjednik 93. krila brigadir Željko Ninić, župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima, ravnateljica osnovne škole „Petar Zoranić“ Nin Kata Knežević, izaslanik gradonačelnika grada Nina Jozo Mustać, djelatnici škole i ostali uzvanici.

U dvorištu škole u Ninu posađene su masline, pokošena trava te obojane klupe i rukohvati, a obojano je i pročelje škole s postavom novog natpisa naziva škole. U radovima je sudjelovalo 10-ak pripadnika 93. Krila. Potporu u provedbi aktivnosti pružili su Zadarska županija i Inženjerijska bojna Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

19. travanj 2024 20:31