StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: VEČER PO GUŠTU - PET VRHUNSKIH SLIJEDOVA U BISTROU 'PJAT'

Karamelizirani file skuše, carpacco od goveđeg srca, ravioli od sirovih kozica...

Piše Zadarski.hr
2. travnja 2017. - 19:00
pjat23-020417_resize.JPG

Mnogima omiljen bistro Pjat sinoć je otkrio svoje novo lice u proljetnom ruhu tijekom večeri koja je dugo trajala.

Svaki trenutak obilježen je originalnim kreativnim i nadasve ukusnim pijatom nesvakidašnjih delicija. Do sad smo navikli na svakodnevno dobru, domaću spizu pripremljenu od svježih namirnica po pristupačnim cijenama. Sinoć smo upoznali drugo lice bistroa Pjat' - uz malo mašte i dobrih ideja zaista možemo uploviti u drugu dimenziju gurmanskog prostranstva koje prepoznaje samo istančano nepce. Još jedan dokaz da kontinuirano učenje, usavršavanje i rad s najboljima donose izvrsne rezultate.

Tako je i suradnja supruge vlasnika restorana Anite Mialić s vrhunskim kuharom talijanskog podrijetla chefom Gregorijem Mannuccijem oduševila posjetitelje. Ležerna večer u opuštenoj atmosferi dala je dašak proljetne lepršavosti koja se je osječala u zraku...

Dok su se sljedovi jela izmjenjivali popraćeni odgovarajućim vinom vinarije Cuj iz Istre, emocije su se mogle osjetiti na svakom koraku. Riblji i mesni specijaliteti pripremljeni s umijećem i ljubavlju.

Na repertoaru su bili karamelizirani file skuše s krastavcima i jogurtom, carpaccio od goveđeg srca uz gorku salatu i lardo, ravioli od sirovih kozica alla carbonara'', ribeye s majonezom od hrena uz artičoke u tempuri od pjenušca, a za kraj desert - odličan prozračni paradižet na domaćim hrskavim keksima sa svježim ljuto-slatkim chilijem.

Između sljedova degustirala su se vina Rozé Cuj 2012., svježa Malvazija Cuj 2016., Malvazija Baština Cuj 2015., Teran Cuj 2015., Malvazija Baština 2013. te Muškat 2016.

Večer je započela žestoko - aperitivom uz rakije i likere destilerije "Mashtell" iz Zatona pokraj Zadra. U ponudi je bilo nekoliko različitih okusa proizvedenih direktno iz voća vrhunske kakvoće: jabuka, šljiva, smokva, rogač, vinovica, travarica, medica i mandarina...

Hrabar i dobrodošao iskorak za Pjat u sferu fine dining restorana... 

04. svibanj 2024 00:07